Dit zijn de winnaars van Talent van de Toekomst 2024

Deelnemers en jury Talent van de Toekomst 2024

Dit zijn de winnaars van Talent van de Toekomst 2024

Maandag 15 april gingen de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aan tijdens Talent van de Toekomst 2024. In totaal hebben zeventig jonge koks en gastheren en -vrouwen meegedaan. Cas Spijkers Academie Twente en Horizon College Heerhugowaard zijn uitgeroepen tot winnaars.

Winnaar witte brigade

Van de veertien deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade van de Cas Spijkers Academie Twente uitgeroepen tot winnaar van Talent van de Toekomst 2024. Bjorn Snijder, Gijs Caron en Joey Roozenboom wisten zich staande te houden in een heftige concurrentiestrijd. Ze creëerden een prachtig menu waaraan de jury de meeste punten toekende.

Dick Middelweerd, juryvoorzitter witte brigade: “Zoveel talenten gezien! De gerechten die tot onze verbeelding spraken waren in de basis gewoon heel erg goed. Mooie frisheid, mooie zuren en mooie cuissons. Wees trots op je vak, het ambacht en straal dit ook uit.”

*Tekst gaat verder onder de foto.

Talent-van-de-toekomst-2024-witte-brigade

Winnaar zwarte brigade

Horizon College Heerhugowaard was met deelnemers Sem Verstraeten en Noortje Barneveld de winnaar van Talent van de Toekomst 2024 bij de wedstrijd voor zwarte brigades. Nadine Mögling, juryvoorzitter zwarte brigade: “De kwaliteit is enorm gestegen, waarin vooral de creativiteit een aspect is waar wij als jury van hebben genoten."

*Tekst gaat verder onder de foto.

Talent-van-de-toekomst-2024-zwarte-brigade

De jury

Het aanstormend talent is door de top van de Nederlandse gastronomie beoordeeld. Voor de witte brigade waren Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**, Waalre), Erik van Loo (Parkheuvel**, Rotterdam), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn **, Staphorst), Yornie van Dijk (Basiliek*, Harderwijk) en Ollie Schuiling (Kasteel Heemstede*, Houten) het jury-team. Voor de zwarte brigade vormden Nadine Mögling (Bij Jef*, Texel), Cindy Borger (De Groene Lantaarn**, Staphorst), Joey de Kruijff (Central Park*, Voorburg) en Marèl Disselhorst (Yano, Rotterdam) het juryteam. De jonge gastvrouwen en -heren zijn beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie.

Talent-van-de-toekomst-2024-jury

Volledige uitslag Talent van de Toekomst 2024

Witte brigade Talent van de Toekomst 2024

  1. Cas Spijkers Academie Twente
  2. Cas Spijkers Academie Nijmegen
  3. Deltion College Zwolle

Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2024

  1. Horizon College Heerhugowaard
  2. ROC Mondriaan College Den Haag
  3. Albeda Horecacollege Rotterdam
Artikel delen