Duurzame horecakleding: CHAUD DEVANT lanceert Recycled Chefwear

Recycled Chefwear collectie van CHAUD DEVANT

Duurzame horecakleding: CHAUD DEVANT lanceert Recycled Chefwear

CHAUD DEVANT presenteert met trots de nieuwe Recycled Chefwear collectie. Een kledinglijn die gemaakt is van 100% gerecyclede materialen, waaronder ook oude koksbuizen en ander horecatextiel. CHAUD DEVANT streeft naar een steeds duurzamere bedrijfsvoering en de introductie van deze collectie past dan ook perfect in de missie om hun ecologische footprint te verminderen. De artikelen zijn in september dit jaar op voorraad.

CEO Greg de Jong is trots op deze volledig gerecyclede collectie: “Bij Chaud Devant verduurzamen wij onze werkwijze stap voor stap. We maken bewuste keuzes om steeds meer hoogwaardige, gerecyclede en ecologische materialen te gebruiken. Vanuit een duurzame gedachte produceerden we onze collecties altijd al in gecertificeerde ateliers in Europa. Met de introductie van Recylced Chefwear komt nu een langgekoesterde wens uit om ook de grondstoffen voor nieuw textiel te verduurzamen. Door middel van het inzamelen en recyclen van gebruikte horecakleding en ander textiel vonden we daar nu een oplossing voor.”

*Tekst gaat verder onder de foto's.
Chaud Devant-Recycled Chefwear-4-1 Chaud Devant-Recycled Chefwear-2

Over de collectie

De Recycled Chefwear collectie bestaat uit hoogwaardig gerecyclede materialen. De nieuwe kledinglijn ontstaat door ingeleverd horeca textiel te vervezelen en te combineren met andere gerecyclede vezels. 15% van de uiteindelijke stof bestaat uit gerecycled horeca textiel. 52% bestaat uit gerecycled PET-polyester en 33% uit gerecycled katoen. Een veelzijdige en circulaire collectie bestaande uit onder andere een witte koksbuis, schorten, sloven en t-shirts in een blauw/grijze kleur met de naam blue melêe. Met deze unieke kleur creëer je een stijlvolle look die perfect samengaat met andere items uit de collectie van CHAUD DEVANT.

Intensieve ondersteuning door campagne

CHAUD DEVANT ontwerpt al tientallen jaren vernieuwende kleding in verrassende designs voor de horeca. Eigentijdse en steeds nieuwe collecties die de passie voor het vak uitdragen. Met deze nieuwe collectie zetten we weer de volgende stap. CHAUD DEVANT ondersteunt deze introductie met een intensieve campagne, bestaande uit beurzen in binnen- en buitenland, advertenties in de relevante vakbladen en online uitingen. Daarbij hebben we de handen ineengeslagen met meesterchef Paul Fagel: “Dat meesterchef Paul Fagel ons steunt in onze missie om deze duurzame boodschap te verspreiden, maakt het heel bijzonder”, aldus Greg de Jong.

'Dat meesterchef Paul Fagel ons steunt in onze missie maakt het heel bijzonder'

Inzamelen

Oude koksbuizen, sloven en ander horecatextiel, zoals tafellinnen en keukendoeken, kun je inleveren bij een van CHAUD DEVANTS dichtstbijzijnde verkooppunten. Deze inzamellocaties worden komende maanden bekend gemaakt. 

Chaud Devant-Recycled Chefwear-4 Chaud Devant-Recycled Chefwear-3
Artikel delen