advertorial

Eindeloos variëren met focaccia's: toppen, toasten en beleggen

Laterna_Focaccia's_Advertorial_Headerfoto

Eindeloos variëren met focaccia's: toppen, toasten en beleggen

De focaccia’s van Lanterna top, toast of beleg je in een handomdraai. Met de Italiaanse focaccia’s kun je eindeloos variëren en serveer je binnen een mum van tijd een veelzijdig broodassortiment bij de lunch, borrel en diner.

De Italiaanse focaccia

Een echte Italiaanse focaccia onderscheidt zich door de licht knapperige buitenkant, rijke smaak van olijfolie en zachte luchtige kruim. De oorsprong van het Italiaanse Lanterna ligt in Genua, de bakermat van de focaccia - het merk is vernoemd naar de beroemde vuurtoren in de havenstad. Inmiddels is de focaccia ook in Nederland volledig omarmd en zijn de mogelijkheden om hiermee in de horeca te variëren eindeloos.

'Serveer in een handomdraai altijd iets verrassends en origineels'

Eindeloos variëren

Ga daarom creatief aan de slag met de focaccia’s van Lanterna, gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten (clean label) in Italië. Door diverse soorten beleg, toppings en snijtechnieken te gebruiken, serveer je in een handomdraai altijd iets verrassends en origineels, bij ieder eetmoment. Of het nu een Italiaanse borrelplank is met een rijkelijk getopte focaccia, een getoaste focaccia met paddenstoelen of een burger op een krokante focaccia.

Inspiratieboekje

foto bij kader - 3d Brochure_HR-1

Om horecaondernemers te inspireren, ontwikkelde Lanterna een boekje met verschillende recepturen en (serveer) tips.Je kunt namelijk veel meer doen met een focaccia buiten de standaard receptuur als mozzarella, tomaat en pesto. Per soort focaccia worden er drie tot vier recepten gedeeld, inclusief snij- en serveertips. 

Download gratis het inspiratieboekje 

1. Toppen

Het toppen van focaccia’s is zeer geschikt voor bij de borrel of als hapje en amuse. De Lanterna focaccia’s zijn rijkelijk te toppen met kruiden, kaas, vleeswaren of groentes en daarmee een mooie toevoeging voor de borrelplank of bij de lunch. Door het gebruik van toppings en snijtechnieken kun je je creativiteit laten zien. Snijd bijvoorbeeld een focaccia in repen om te serveren bij de soep of in vierkantjes of driehoeken om te beleggen voor op de borrelplank.

2. Toasten

Het toasten van focaccia’s past perfect bij de warme lunch en is supersnel voor je keuken. Even grillen en klaar om te serveren. Houd de snelheid erin met de recepten (zie kader) voor de Lanterna focaccia toast. Klassiekers zoals caprese of ham/kaas zijn altijd een hit op een Ligure Focaccia. Kies daarnaast ook eens voor spannende smaakcombinaties: serveer een vegetarische meergranen Focaccia Toast met paddenstoelen en balsamico vinaigrette, voor een mediterrane twist.

3. Beleggen

Beleggen is erg geschikt voor catering, to go lunches en diner. Burgers die worden geserveerd op een focaccia, geven een Italiaanse twist aan het gerecht, helemaal als je dit afmaakt met homemade pesto en verse tomaten. Belegde focaccia’s zijn ook makkelijk mee te geven voor een on-the-go-eetmoment. Door verschillende snijtechnieken te gebruiken passen ze ook bij een buffet of sharing lunch.

 

Laterna_Focaccia's_Advertorial1 Laterna_Focaccia's_Advertorial2
Artikel delen