Euro-Toques NL 2024: netwerken en culinair genieten

ETN jaarevent

Euro-Toques NL 2024: netwerken en culinair genieten

Op 10 juni 2024 opende Grand Hotel De Draak in Bergen op Zoom zijn deuren voor het jaarlijkse Euro-Toques Nederland (ETN) Jaarevent. Dit evenement, dat meer dan 180 leden en partners van Euro-Toques Nederland trok, bood een inspirerend programma en waardevolle netwerkmogelijkheden. Zowel Grand Hotel De Draak, met het historische restaurant 1397, als theater De Maagd speelden een rol in deze succesvolle dag.

Nieuwe vicevoorzitter

De dag begon in theater De Maagd met de Algemene Leden Vergadering, waar belangrijke ontwikkelingen binnen de vereniging werden besproken. Een bijzonder moment was het afscheid van vicevoorzitter Jos van Grunsven, die na meer dan twee decennia van dienst als erelid werd geëerd. Silvie Slachter, productmanager van BBB Maastricht, werd aangekondigd als zijn opvolger, waarmee ze een nieuwe koers inzet als vicevoorzitter.

Parallel aan de vergadering bood de arenafoyer van het theater een platform voor de likeurworkshop verzorgd door Distillerie Berta. Deze sessie bood de deelnemers een unieke kans om meer te leren over de fijne kneepjes van het distilleren.

Netwerken op partnermarkt

De partnermarkt, met het thema "Drinks & Bites", bood een ideale gelegenheid voor de leden om kennis te maken met de nieuwste producten en diensten van de partners. De markt presenteerde een breed scala aan culinaire hoogstandjes, variërend van Hollandse kaviaar en gerookte beekridder tot diverse kazen en speciaalbieren. Deze setting bevorderde niet alleen netwerken maar ook diepgaande kennismakingen met innovatieve culinaire producten en trends.

Ceremoniële inauguratie

Ondanks het tegenvallende weer werd de inauguratie van nieuwe Euro-Toques leden een bijzonder evenement in de historische zaal van Grand Hotel De Draak. Le Nouveau Chef voorzag de nieuwe leden van hun Euro-Toques buis, en Pares Balta presenteerde de huiscava. Grand Commandeur van de Confrerie du Sabre d’Or Daam Scharloo leerde hoteleigenaar Frans Hazen de champagne te sabreren en sloeg hem vervolgens tot sabreur van de Confrerie. Met een glas cava in de hand en de traditionele uitspraak: “Santé, Bonheur, Champagne” kwam een einde aan het officiële programma van de dag.

ETN3

Daam Scharloo en Frans Hazen

Op de website van ETN lees je uitgebreid over de nieuwe leden, o.a. Bij Bourgondisch, Avenue 43, Skal Grave, Poterne, De Monnikendam, Marijke Muoi Wine & Dine by Tjaarda, Kasteel Maurick, Graaf ter Horst, Bistro ElVi, Binnen de Poorte, Novum , Kozee, en anderen

Culinaire Avond

De avond werd afgesloten met een zesgangen walking dinner, bereid door chef Torben Bouterse, zijn team en leerlingen van de Curio – Cas Spijkers Academie Breda. De 180 leden en parners genoten van gerechten, volledig samengesteld uit producten van ETN-partners, die werden begeleid door bijpassende wijnen van Anfors Imperial. Alles huisgemaakt en ambachtelijk bereid onder toeziend oog van Jannis Brevet***. Daarna volgde nog een afterparty.

ETN2024jaarevent 575

“Het was een inspirerende dag vol interessante activiteiten en ontmoetingen. Een groot deel van de partners hebben bijgedragen aan het slagen van dit evenement. Zo werd de broodjeslunch geheel verzorgd door VHC Jongens”, zegt voorzitter Yolande Vesters die vol vertrouwen uitkijkt naar het ETN Jaarevent 2025.

ETN2024jaarevent 494

ETN-voorzitter  Yolande Vesters

Artikel delen