Jeong Kwan (Chef's Table) komt naar Nederland

Jeong Kwan (Chef's Table) komt naar Nederland

Op 26, 27 en 28 juni halen Steinbeisser en Vereniging Hendrick de Keyser de zenboeddhistische non Jeong Kwan, bekend van Netflix’s Chef’s Table, uit Zuid-Korea naar Amsterdam voor een nieuwe editie van Experimental Gastronomy.

Jeong Kwan creëert een speciaal biologisch plantaardige temple food menu in samenwerking met kunstenaars die voor deze gelegenheid het onconventioneel servies en bestek gaan ontwikkelen. Experimental Gastronomy zoekt samen met de gast de granzen van eetgewoontes op.

Jeong Kwan

Voor de zenboeddhistische non Jeong Kwan is koken als mediteren. Kwan gelooft dat bij het ultieme koken — het koken dat het beste is voor ons lichaam en het lekkerst voor onze smaakpapillen — een intieme verbinding wordt gemaakt met fruit en groenten, kruiden en bonen, paddenstoelen en granen. Ze is gespecialiseerd in het combineren van wat vers is geplukt met wat geduldig gefermenteerd is. Haar geheime wapens: specerijen zoals sojasaus, doenjang (bonenpasta) en gochujang (chilipasta) die in slow motion gisten en evolueren. Sommigen van deze rijpen niet voor weken, maar voor jaren. Zoals Kwan ooit zei: “Tijd kookt, zij is de echte meester.” Voor Experimental Gastronomy serveert Jeong Kwan een plantaardig temple food tasting menu gemaakt van biologische en biodynamische ingrediënten afkomstig uit Nederland en Zuid-Korea.

Experimental Gastronomy

Waarom eten wij zoals wij eten en kan dat ook anders? Vanuit deze vraag verkent Steinbeisser nieuwe manieren om bewust te eten. Zoekende naar antwoorden creëren kunstenaars in samenwerking met Steinbeisser nieuwe vormen van bestek en servies die de conventies van dineren doorbreken. Met ontwerpen gemaakt van uiteenlopende materialen zoals klei, glas, metaal, hout en papier, wordt de gast aan tafel verrast en uitgenodigd om eten vanuit een ander perspectief te benaderen.

European Tea Growers Association

Thee is een product dat al veel duizenden jaren bestaat in Azië, maar in Europa pas 150 jaar op kleine schaal geproduceerd wordt. In 2016 is een groep van 25 theeboeren, verspreid over heel Europa, verenigd om Europese thee het podium te geven dat het verdient. Met de veranderde samenleving groeit de waardering voor dit product. Lokaal verbouwd en geproduceerd, biologisch, kleinschalig en met aandacht, kennis en liefde. Voor Experimental Gastronomy serveert theesommelier Linda Rampen een speciale tea pairing in samenwerking met Jeong Kwan.

Artikel delen