FG Foodlabs* in Rotterdam wordt overdag een streetfoodbar

FG Foodlabs* in Rotterdam wordt overdag een streetfoodbar

Het aantal lunchers neemt af in sterrenzaken in Nederland. Daarom besloot sterrenchef François Geurds het over een andere boeg te gooien met één van zijn zaken. Vanaf eind september verandert FG Foodlabs* in Rotterdam overdag in streetfoodbar SOS. “Ik ben geen restaurant begonnen om tafels leeg te houden.”

Permanent concept

Van dure Michelinstermaaltijden naar toegankelijke en goedkopere Japanse streetfoodgerechten. Dat mag je vanaf 26 september overdag verwachten van FG Foodlabs* in Rotterdam. De zaak verandert tijdens de lunch namelijk in een nieuw concept: SOS. De naam is afgeleid van de gerechten die hier geserveerd zullen worden: (S)oep, (O)konamiyaki en (S)alade. Lunchers zullen hier zo’n 10 tot 25 euro per persoon kwijt zijn. Een grote verandering ten opzichte van het vijfgangen-lunchmenu dat nu 139 euro kost.

'Mensen hebben door de inflatie minder te besteden'

Aan het AD laat Geurds weten dat ze in een onzekere tijd leven en ze dit merken tijdens de lunch. “Mensen hebben door de inflatie minder te besteden, of ze zijn voorzichtiger geworden met geld uitgeven. Ik ben echter geen restaurant begonnen om tafels leeg te houden. Van duimendraaien krijg ik geen voldoening.” SOS is geen tijdelijke oplossing, maar een permanent lunch-concept. Tijdens het diner blijft Geurds wel de FG Foodlabs*-gerechten serveren.

OVER FG FOODLABS*

FG Foodlabs* is de tweede zaak van Geurds die ook FG Restaurant** in Rotterdam heeft. Het restaurant opende in 2014 en kreeg één jaar later de eerste Michelinster. Michelin schrijft over het restaurant: “Een smaaklaboratorium geleid door een van de beste Nederlandse chefs? Wees maar zeker, hier wacht je een speciale ervaring! Het begint al met de locatie: deze voormalige treintunnel is bruisend en hip. De drogende hammen benadrukken de Spaans aandoende ambiance. Geen stijf gedoe, maar ongedwongen smullen van verrassende smaken.”

Artikel delen