

Gijs Kemmeren, Peter Bogema en Luca Carli zijn New Chefs on the Block
Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block riepen Food Reporter, een mediaplatform voor horecaprofessionals powered by Bidfood, en Gault&Millau drie veelbelovende chefs uit tot de culinaire talenten van dit moment. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu in Bavel), Peter Bogema (restaurant Sober in Tegelen) en Luca Carli (restaurant Reverie in Veldhoven). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, en sterke culinaire visie.
Gijs Kemmeren van restaurant Vannu
Bij restaurant Herberg de Kop van ’t Land ontdekte Gijs zijn passie voor koken met groenten. Die passie wilde hij vervolgens aan het grote publiek overbrengen met een groenterestaurant, waar hij de grenzen van de keuken verlegt door groenten op allerlei manieren te verwerken in zijn gerechten. Zo ontstond restaurant Vannu, dat hij samen met zijn partner Iris Saaman opende. Lokale en seizoensgebonden producten spelen de hoofdrol in het restaurant. Verspilling wordt tot een minimum beperkt, omdat Gijs al vijftien jaar experimenteert met innovatieve bereidingsmethoden: van fermenteren tot drogen en alles daartussenin. Zijn duurzame visie en aanpak maken dat hij zich nu een van de New Chefs mag noemen.
Peter Bogema van restaurant Sober
Een duurzamere wereld is voor Peter ontzettend belangrijk en dit is dan ook de drijvende kracht achter zijn restaurant Sober. De naam van het restaurant weerspiegelt de filosofie: de gerechten zijn sober en minimalistisch. Zijn gerechten draaien om duurzame producten. Groenten en kruiden komen uit eigen moestuin en andere producten worden geleverd door lokale producenten. Zo ontstaat een balans tussen respect voor de natuur, de seizoenen en culinaire verfijning. De keuken van Peter blijft niet onopgemerkt: kort na de opening beloonde Gault&Millau het restaurant met dertien punten.
Luca Carli van restaurant Reverie
Deze jonge en ambitieuze chef is pas 24 jaar oud, maar is nu al hard op weg om zijn plek in de culinaire wereld te veroveren. Zijn oma leerde hem de kracht van delen en samenkomen door eten. Die visie staat in zijn restaurant centraal: mensen verbinden met gerechten en hen een ervaring bieden die verder gaat dan eten. Luca heeft een bijzondere manier van koken, waarbij hij zich niet aan recepten houdt, maar zich laat leiden door zijn intuïtie. In zijn keuken komen creativiteit en techniek samen, met unieke gerechten als resultaat. Met zijn vernieuwende kijk op koken en zijn toewijding om gasten met elkaar te verbinden, is Luca een frisse en veelbelovende chef.
.jpg)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen