Haring is een echt Hollands seizoensproduct. Veel Nederlanders kijken reikhalzend uit naar de start van het seizoen. Zodra de vis weer aan wal is, eten we zure en zoute haring op alle denkbare manieren. Zo uit de hand, met of zonder uitjes of in combinatie met verschillende gerechten. Het is niet alleen lekker, maar ook enorm gezond. Haring zit namelijk boordevol omega 3-vetzuren: goed voor het hart, bloedvaten en nog veel meer.
De Hollandse Nieuwe van Sligro is MSC-gecertificeerd. De haring zwemt in alle vrijheid rond in de Noordzee tussen Schotland en Zuid-Noorwegen. Een ideaal leefgebied waar veel plankton leeft. Door dit koningsmaal wordt de haring goed vet. Als hij minimaal 16 procent vet bevat, dan mogen we spreken van Hollandse Nieuwe. Daarnaast moet de vis op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd zijn. Bij het kaken verliest de haring zijn kieuwen en een deel van de ingewanden, met uitzondering van de alvleesklier. Deze zorgt voor de eigen smaak, geur en textuur van het visvlees. De gekaakte haring rijpt in een pekelbad en gaat vervolgens naar Nederland. Na het fileren hier is de maatjesharing klaar om te worden geserveerd.