Hotel-Restaurant ’t Lansink* wint NK Leermeester – Leerling

Winnaars NK Leermeester-Leerling
Tags: chef

Hotel-Restaurant ’t Lansink* wint NK Leermeester – Leerling

Op dinsdag 9 januari streden 6 teams om de titel Chaud Devant Nederlands Kampioen Leermeester – Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren door het Gastronomisch Gilde op de HORECAVA georganiseerd wordt. Leermeester Kay Stevense en leerling Gijs Boender overtroffen de verwachtingen van de jury met hun gerechten en zijn daarom de nieuwe Nederlands Kampioenen.

Foto's: Charlotte Mauritz / Annoncé Management

De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en kookten een driegangenmenu uit de blackbox die beschikbaar was gesteld door HANOS Nederland, Jan Van As en VanDrie Group. De jury bestond uit Dennis van den Beld (Landgoed ’t Roode Koper), Tom Lamers (Het Koetshuis*) en SVH Meesterkok Jeroen Robberegt (famous flavours). Juryvoorzitter Dennis van den Beld roemde de deelnemers voor hun lef om deel te nemen aan deze wedstrijd. “Ik heb ook vaak op deze plek gestaan en het blijft iedere keer weer spannend”.

Amuse

Tijdens het jureren gooide de amuse van ’t Lansink al hoge ogen. “De simpelheid maar toch de geweldige smaken van de knolselderij amuse maakte dit gerecht subliem", aldus Jeroen Robberegt en Tom Lamers. Ook gaf de jury de deelnemers nog wat goede tips mee in de nabespreking op het gebied van sauzen en de opbouw van de amuses. “Een amuse is een gerechtje en geen hapje", zegt Dennis van den Beld. Keukenjury Waldrik Kremer en Bart van Manen complimenteerde de deelnemers over hun nette manier van werken en de weinige waste die er was.

Prijzen

Vanaf dit jaar wordt het NK Leermeester – Leerling extra ondersteund door Chaud Devant. Greg de Jong, CEO van Chaud Devant, reikte de door hun ontwikkelde award uit aan de winnaars. De winnaars kregen natuurlijk deze award, een paar magister schoenen van Chaud Devant, een cheque van € 500 beschikbaar gesteld door het Gastronomisch Gilde, een Big Green Egg Masterclass t.w.v. € 500, een messenset van Dick, een kaartenspel van de Culiquiz, een mooie set Nederlandse vanille van Koppert Cress, een masterclass kalfsvlees van van Drie en alle deelnemers kregen naast de medaille ook een office mes van Dick.

Deelnemers aan het NK Leermeester – Leerling waren:

  • ‘T Lansink in Hengelo
  • Tante Koosje in Loenen aan de Vecht
  • Ruby Rose in Utrecht
  • Basiliek* in Harderwijk
  • Het Kook Atelier in Texel
  • Voltaire* in Leersum
Artikel delen