Ben jij amateur of professioneel chef, bbq master, cateraar, blogger, student of een creatieve foodie? TABASCO® daagt je uit om je ultieme ‘SPICED DUTCH GERECHT’ te ontwikkelen met één of meerdere Tabascoproducten. De prijs: naast de titel HOTTEST CHEF 2020, een culinaire trip naar Avery Island, USA.
De competitie wordt in Nederland voor de vijfde keer gehouden. In tegenstelling tot eerdere edities, kan dit jaar iedereen mee doen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Deelnemers hebben keuze uit een breed gamma van Tabasco sauzen. De organisatie is dan ook heel benieuwd naar de inzendingen waar naast rood, groen, Chipotle of Habanerosaus ook de Srirachasaus ingezet mag worden. De jury beoordeelt tevens de toelichting die met het recept en de foto bij inschrijving moet worden toegevoegd. Op 15 april worden de tien finalisten bekend gemaakt die op 12 mei hun gerecht mogen bereiden en presenteren aan de jury. Het winnende gerecht wordt tevens gepresenteerd aan de Nederlandse foodpers met jouw naam.
De jury staat onder leiding van BBQ-specialist Jord Althuizen (Smokey Goodness). Hij wordt onder andere bijgestaan door Felix Wilbrink, culinair journalist Telegraaf, Lars Drost, winnaar van de Hottest Chef Competition 2015 en tegenwoordig sous-chef bij Ciel Bleu** en Tabasco’s corporate chef Gary Evans.
Stuur je recept met foto en toelichting in vóór 1 april 2020 via de website.