Inschrijving geopend voor Le Couple d’Or tijdens BBB Maastricht 2025

Le Couple d’Or tijdens BBB Maastricht 2025

Inschrijving geopend voor Le Couple d’Or tijdens BBB Maastricht 2025

Tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht vindt dit najaar de vakwedstrijd Le Couple d’Or plaats. Een competitie waarbij chef, commis en maître samen een viergangenlunch bereiden en serveren op topniveau. De focus ligt op vakmanschap, duurzaamheid en seizoensgebonden ingrediënten. Inschrijven voor de wedstrijd kan hier.

Teamprestatie

Deelnemers strijden in teams van drie om de titel ‘Gouden Team van Nederland’. In de keuken bereiden de chef en commis een viergangen lunchmenu voor vier personen op basis van een zogeheten Black Box, met minimaal één volledig plantaardige gang. De maître schenkt bijpassende wijnen en verzorgt een feestelijk aperitief. Ook wordt er live aan tafel een amuse bereid, waarmee de gastheer of -vrouw zich kan onderscheiden op het gebied van gastvrijheid.

Prijzen

Naast de Le Couple d’Or trofee en de hoofdprijs van HANOS, wacht de winnaars een wijnreis naar Spanje voor vier personen, mogelijk gemaakt door Euro-Toques Nederland en Anfors Imperial. Ook wordt de Daam Scharloo Bokaal door SVH uitgereikt aan het team dat excelleert in gastvrijheid.

*De tekst gaat onder het kader verder.

Praktische informatie en inschrijven 

Tijdens BBB Maastricht op dinsdag 7 oktober 2025. 

Klik hier voor meer informatie

Nadruk op duurzaamheid

Le Couple d’Or is onderdeel van de Gastronomie Battles. Deze wedstrijden spelen in op de groeiende belangstelling voor de gastronomische keuken waarbij natuurzuivere, lokale en seizoensgebonden ingrediënten centraal staan. De wedstrijd stimuleert deelnemers om vernieuwend te koken, met oog voor gezondheid en kwaliteit.

De organisatie 

De Gastronomie Battles worden georganiseerd in samenwerking met Culinaire Saisonnier, SVH Nederland en Euro-Toques Nederland. Deze vakvereniging – opgericht door culinaire grootheden Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer*** – staat voor productdiversiteit, traceerbaarheid en respect voor de Europese culinaire traditie.

Artikel delen