Chef Jacob Jan Boerma even terug op de Veluwe

Chef Jacob Jan Boerma even terug op de Veluwe

Op zondag 27 september 2020 keert driesterrenchef Jacob Jan Boerma, bekend van restaurant de Leest, voor één avond terug naar de Veluwe. Niet naar het oude vertrouwde Vaassen, maar naar Brasserie 14 in Nunspeet. Brasserie 14 is het a la carte restaurant van Hotel de Hoeve in Nunspeet aan de Elspeterweg.

Voor één avond een culinair 5-gangen menu

Sterrenchef Jacob Jan Boerma en het team van Brasserie 14 in Nunspeet, slaan op deze avond de handen in één om een culinair 5-gangen brasserie menu voor de gasten te serveren.

No-Rules en The White Room

Jacob Jan Boerma is na het sluiten van restaurant de Leest vorig jaar een andere weg ingeslagen om zijn culinaire kennis in diverse nieuwe concepten in binnen en buitenland verder te ontwikkelen. Zijn meest recent geopende conceptrestaurants zijn restaurant No-Rules in Amsterdam en het met 1 ster bekroonde restaurant ‘The White Room‘, in het bekende Krasnaposky hotel in hartje Amsterdam aan de Dam.

Een uniek idee in coronaperiodeterras brasserie 14 nunspeet jacob jan boerma

“Via Aad Ouborg ben ik Tim Vissers tegen gekomen; hij kwam dan ook met de bijzondere vraag of ik het een keer leuk zou vinden om iets unieks met hem te bedenken. Door deze vervelende coronaperiode waarin we met zijn allen leven en waarin we creatiever met dingen in ons beroep moeten omgaan, vond ik de vraag van Tim Vissers om in zijn Brasserie 14 mijn idee los te laten over een Brasserie menu een leuke gimmick, die ik dan ook nog nooit eerder heb gedaan” aldus Jacob Jan Boerma.

Een totaal andere beleving in Brasserie 14

Martijn Brinksma, Operationeel Manager van de Hoeve van Nunspeet vertelt: “Ook wij willen ons graag profileren door creatieve en unieke evenementen te organiseren. Het is dan ook een eer om samen met Jacob Jan Boerma deze unieke dag te mogen organiseren, waarbij nog steeds onze toegankelijkheid de basis zal zijn. Het is natuurlijk ontzettend gaaf om met een bekende driesterrenchef en ons team een keertje een totaal ander beleving te geven in onze Brasserie 14.”

Herkenbare gerechten van Jacob Jan Boerma

De driesterrenchef bereidt gerechten die herkenbaar zijn in een brasserie, maar die zijn unieke signatuur zullen hebben. De kosten van het 5-gangen brasserie menu met bijpassende wijnen, tafelwater en koffie deluxe bedragen €125,- per persoon. Wanneer men ervoor kiest om de wijnen te laten staan, kost het menu €95,- per persoon.

Artikel delen