Joris Bijdendijk en Riccardo Gaspari koken op 28 en 29 januari in Wils* in Amsterdam

Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk en Riccardo Gaspari koken op 28 en 29 januari in Wils* in Amsterdam

Restaurant Wils* in Amsterdam verwelkomt chef Riccardo Gaspari van restaurant SanBrite*, gelegen in Cortina d'Ampezzo Italië, voor een tweedaags event op 27 en 28 januari. SanBrite is bekroond met een Michelinster en groene Michelinster, en is opgenomen in de World’s 50 Best Discovery lijst.

Foto: Pim Ras (chef Joris Bijdendijk)

Chef Joris Bijdendijk: “De eerste keer dat ik bij chef Riccardo en zijn vrouw Ludovica aanschoof werd ik meteen weggeblazen. Hun gastvrijheid, natuurlijke manier van koken en verfijning zijn ongeëvenaard. Het voelt als een familierestaurant van het allerhoogste niveau waar in harmonie met dier en natuur wordt gekookt. Ik moest en zou SanBrite aan Nederland introduceren; bij deze.” 

De Italiaanse chef kookt op 27 en 28 januari een menu met Bijdendijk in restaurant Wils* in Amsterdam.

Chef Riccardo Gaspari

Chef Riccardo Gaspari startte zijn carrière bij het familiebedrijf van zijn ouders in 2004; Brite de Larieto. Een boerderij waar alles zelf gemaakt wordt en waar hij de basis van koken en farming leerde. Gaspari werkte in Modena, in de keuken van Massimo Bottura, die zijn leermeester en inspiratiebron werd. In 2017 opende Gaspari samen met zijn vrouw Ludovica restaurant SanBrite.

'Ik moest en zou SanBrite aan Nederland introduceren; bij deze'

SanBrite: zero-waste en self-produce

‘San’ staat voor gezondheid en ‘Brite’ is een hut in de bergen waar melk wordt bewerkt. SanBrite samen staat voor de regeneratieve cuisine van het restaurant. In dit bergrestaurant worden op het landgoed niet alleen groenten en fruit verbouwd, maar ook dieren gehouden voor vlees en zuivel. Zero-waste koken en self-produce zijn belangrijke pijlers.

Artikel delen