Joris Bijdendijk is het nieuwe bestuurslid van Sterklas

Joris Bijdendijk en leerlingen Sterklas

Joris Bijdendijk is het nieuwe bestuurslid van Sterklas

Sterklas, de hoogste culinaire vakopleiding van Nederland, verwelkomt dit schooljaar SVH Meesterkok Joris Bijdendijk als nieuw bestuurslid. Bijdendijk, bekend van RIJKS*, Wils* en Wils Bakery Café, werd recent door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2025. Met zijn toetreding brengt hij extra ervaring en een toekomstgerichte visie naar de opleiding.

Internationale ambities

Een belangrijk aandachtsgebied voor Bijdendijk wordt de ontwikkeling van een internationale variant van Sterklas. Hiermee wil hij de opleiding toegankelijk maken voor studenten van buiten Nederland, zodat ook zij kennis kunnen maken met het niveau en de praktijkgerichte aanpak van deze opleiding.

Over Sterklas

Sterklas is een tweejarige BBL-opleiding op niveau 4, gericht op talentvolle koks die werken én leren in de top van de gastronomie. De opleiding leidt op tot het SVH Gezel Meesterkok diploma, dat geldt als springplank naar een carrière in de haute cuisine.

Opbouw van de opleiding:

  • Jaar 1: Koude en warme keuken
  • Jaar 2: Patisserie
  • Dagelijks praktijkonderwijs
  • Internationale stages

Diploma’s en certificaten:

  • Wijn 2
  • Leermeester
  • Gespecialiseerd kok niveau 4
  • SVH diploma patisserie
  • Sociale Hygiëne
  • Sterklas certificaat
  • Gezel Meesterkok diploma

Bestuur Sterklas

Het bestuur bestaat uit gerenommeerde SVH Meesterkoks die gezamenlijk bijdragen aan de richting en kwaliteit van de opleiding:

  • Joris Bijdendijk – RIJKS*, Wils*, Wils Bakery Café
  • Jeroen Robberegt – Essense Food & Events
  • Menno Post – Horeca Vakcollege
  • Loek Beemster – Hanos
Artikel delen