Joris Peters stopt met Aan de Zweth* in Schipluiden en zoekt opvolger

Joris Peters voor zijn restaurant Aan de Zweth*
Tags: chef

Joris Peters stopt met Aan de Zweth* in Schipluiden en zoekt opvolger

Chef-eigenaar Joris Peters zoekt een opvolger voor de exploitatie van zijn restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. Het tussen Rotterdam en Delft gelegen restaurant wordt ter overname aangeboden, omdat de ondernemer elders een nieuwe uitdaging wil aangaan in een kleiner restaurant. Totdat een opvolger gevonden is, blijft het restaurant open voor gasten.

De 43-jarige chef wil de exploitatie overdragen om elders een nieuwe uitdaging aan te gaan. Joris Peters: “Na ruim acht jaar in dit veelzijdige, grote pand merkte ik dat ik steeds meer de behoefte heb om een kleinere en intiemere zaak te beginnen. Daarom besluit ik om afscheid te nemen van Aan de Zweth* en een opvolger te zoeken voor de exploitatie. Op dit moment ben ik me aan het oriënteren en heb al wat geschikte locaties op het oog.”

Instapklare zaak

De nieuwe exploitant krijgt een instapklare zaak met een interieur dat afgelopen jaren fasegewijs is vernieuwd. Daarnaast biedt de ruime keuken moderne apparatuur om desgewenst op hoog niveau te werken. Peters: “Aan de Zweth is mijn eerste eigen zaak en bracht me, mede door de grootte, veel. Het restaurant loopt goed en de private-dining-ruimte en de chef’s table in de vorm van een keukenkamer hebben altijd veel belangstelling. Het pand heeft veel extra’s, zoals een prachtig terras aan het water van de Delftse Schie, een ruime lounge en diverse andere ruimten die je zowel zakelijk als privé gebruikt.”

'Na ruim acht jaar zal afscheid nemen van Aan de Zweth* pijn doen'

Nieuwe zaak

Peters: “Met mijn 43 jaar ben ik nog jong genoeg om elders iets nieuws op te bouwen. Een van mijn voorwaarden bij de zoektocht naar een kleinere zaak is dat ik het pand (op termijn) kan kopen om een stukje pensioen op te bouwen. Na ruim acht jaar zal afscheid nemen van Aan de Zweth* pijn doen, maar ik hoop dat ik iemand vind die op deze prachtige en veelzijdige plek het stokje van mij overneemt. Tot dat moment gekomen is, blijf ik hier met veel plezier voor mijn gasten koken. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Gert Blom van De Geus-Blom Horeca.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Aan de Zweth-Schipluiden-Interieur-1
Aan de Zweth-Schipluiden-Interieur-3 Aan de Zweth-Schipluiden-Interieur-2

Over Aan de Zweth* in Schipluiden

Joris Peters opende het voormalige restaurant De Zwethheul in januari 2015 en doopte het om tot Aan de Zweth*. Hij kwam over van restaurant Inter Scaldes in Kruiningen. Daarvoor werkte hij onder meer bij De Heeren van Harinxma* in Lauswolt en De Librije*** in Zwolle. Binnen een jaar na opening werd Aan de Zweth* onderscheiden met een Michelinster en volgden hoge noteringen in restaurantgidsen Gault&Millau en Lekker.

Artikel delen