JRE-Nederland heeft vier nieuwe leden

JRE-Nederland heeft vier nieuwe leden

Op 14 september j.l. was Tante Kee in Kaag het bruisende culinaire centrum ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE Pers- en Partnerlunch. Elk jaar worden de nieuwe leden van JRE-Nederland voorgesteld aan de pers en haar partners.

Dit werd er besproken tijdens de JRE Pers & Partnerlunch 2021

Na een korte introductie over het reilen en zeilen van JRE in 2021, de bestuurswissel en de maanden van Corona, waarin JRE - ondanks de lockdown - veel online heeft kunnen organiseren in samenwerking met de partners. Voorzitter Marko Karelse (Villa la Ruche) sprak over de Groene Michelin sterren van restaurant One in Roermond en restaurant Lokaal in Doetinchem. Vervolgens werd ook gesproken over de samenwerking met restaurant Avant Garde in het Philips Stadion in Eindhoven, de JRE Black Box op Folie Culinaire in Maastricht, het internationaal JRE Congres in Berlijn wat verschoven is en de aanstaande JRE jongerenweek in Nederland, welke in samenwerking met illy wordt georganiseerd.

Ook werden er speciale JRE Partnerschilden uitgereikt aan de Main-, Elite- en Principal Partners van JRE-Nederland. Marko Karelse sloot af met het voorstellen van maar liefst vier nieuwe leden. Met deze nieuwe leden telt JRE-Nederland inmiddels veertig leden.

De vier nieuwe leden JRE-Nederland

  • GOYVAERTS, Jip, Yelle en Jesse Goyvaerts, Stratumseind 87, Eindhoven
  • DE MOLENAAR, Martin Kooijker, Uiterdijk 4, Onderdendam
  • LEDEBOER, Rick Blancken, Wierdensestraat 2, Almelo
  • EDEN, Herman Cooijmans en Robin Groos, Eindhovenseweg 115, Valkenswaard

Introductie nieuwe leden

Tijdens deze bijzondere lunch stelden de nieuwe leden zich niet alleen persoonlijk maar ook culinair voor. Iedere gang werd door een van de Chefs gekookt. Kwast Wijnkopers serveerde een glas Michel Genet Redblend 9208 Rosé Brut tijdens het aperitief bij Irish Mór Oesters van Reitsma Seafood terwijl Résidence wijnen, Walraven Sax, Kwast Wijnkopers en Vinites tekenden voor de wijn-combinaties.

Het tafelwater van S.Pellegrino werd verzorgd door Kepler 15, een verfrissend glas Swinckels bier en Swinckels 0.0 aangeboden door Swinkels Family Brewers. De afsluiting was met een kopje illy Classico of Intenso geserveerd met verschillende friandised van de nieuwe leden en een Glenfiddich Tasting verzorgd door Maxxium.

JRE Jongerenweek 2021

In navolging van eerdere edities van de JRE Jongerenweek, krijgen jongeren tot en met 25 jaar ook dit jaar weer 50% korting op de menuprijs bij alle JRE restaurants in Nederland. JRE vindt het belangrijk dat onze passie bereikbaar moet zijn voor de gast van de toekomst daarom genieten jongeren tot 25 jaar van 19 tot en met 25 oktober van deze korting!

Om dit jaar meer kennis te geven aan het evenement, wordt het evenement in samenwerking met illy koffie georganiseerd. Elke gast ontvangt een kopje koffie. Wordt hier een foto van geplaatst op social media met de juiste hashtags en tags, dan is het mogelijk om een illy koffie machine, een lunch/diner voor 2 of een illy artcollectie te winnen.

Over JRE

''Food is the most universal of human languages. It unites individuals were ideologies, culture and nationalities divide.'' - Marino Niola

In 1974 is JRE als kleine Franse vereniging onder de naam Jeunes Restaurateurs de France van start gegaan. Vanwege het succesvolle concept en de grote internationale interesse vanuit, in eerste instantie Duitsland, Italië, België en Zwitserland werd de vereniging in 1993 ‘omgedoopt’ tot Jeunes Restaurateurs d'Europe.
Niet veel later volgden Nederland en Spanje. Momenteel zijn de Jeunes Restaurateurs in 16 Europese landen actief met 350 ‘jeunes chefs’, tellen we meer dan 180 Michelinsterren en zijn er zelfs aspiraties om intercontinentaal te gaan. 2014 was een bijzonder jaar, 40 jaar JRE geschiedenis werd geschreven.
In 2016 zijn de nieuwe naam en logo gelanceerd met de slogan “never-ending Passion”. Deze slogan is het fundament van het manifest wat mede geassocieerd wordt met elke chef, partner en ondersteunende producent.

Artikel delen