La Marine in Frankrijk krijgt derde Michelinster

La Marine

La Marine in Frankrijk krijgt derde Michelinster

Tijdens de gidspresentatie van Michelin op maandag 6 maart kreeg restaurant La Marine in Noirmoutier, Frankrijk een derde Michelinster. La Marine staat bekend om de uitmuntende vis en groenten uit eigen moestuin. “We zitten met ons hoofd in de sterren.”

Over La Marine in Frankrijk

Chef-kok Alexandre Couillon opende restaurant La Marine*** op het eiland Noirmoutier in Frankrijk. Dankzij Couillons duurzame werkwijze ontving het restaurant in 2020 ook een groene Michelinster. De chef-kok staat bij zonsopgang op om aanwezig te zijn bij de visveiling in Noirmoutier voor de beste Atlantische vis. Verder kookt hij met seizoensgroenten uit zijn eigen moestuin en recyclet hij zijn organische afval. Daarnaast staat Couillon bekend om zijn kookwijze op open vuur en gaat hij graag wildplukken.

'De sterren zullen in elke hoek van ons mooie Frankrijk schitteren'

Alexandre Couillon over zijn derde ster

“Wij zitten met ons hoofd in de sterren”, laat Couillon weten op zijn Instagrampagina. “24 jaar later zijn we erg blij en trots op het werk dat we hebben verricht aan het einde van het eiland Noirmoutier, tegenover de vissershaven van l'Herbaudière. We willen onze werknemers feliciteren, maar ook de andere restaurants met Michelinsterren. Deze zullen in elke hoek van ons mooie Frankrijk schitteren.”

Michelin over La Marine

Michelin schrijft over het restaurant: “Het menu verheerlijkt en viert fijne ingrediënten, waardoor ze schitteren in eenvoud. Alleen ‘s werelds beste chef-koks kunnen dit bereiken. Weten wat en waar je moet weghalen of verminderen om smaken vrij te maken en de verbeelding van de gast te prikkelen, is een kunst. De kwaliteit van de vis, zeevruchten en groenten is uitzonderlijk. Andere talenten van Alexandre zijn koken op open vuur, het oogsten van kustplanten en het koken van vis tot absolute perfectie.”

Artikel delen