Laatste editie Best Burger Benelux van LA Streetfood: schrijf je nu in!

LA Streetfood - Best Burger Benelux

Laatste editie Best Burger Benelux van LA Streetfood: schrijf je nu in!

Bart Mentink van LA Streetfood organiseert met zijn team voor de vijfde en laatste keer de grootste hamburgerwedstrijd van Europa: de Best Burger Benelux. Ook dit jaar verwacht hij honderden inschrijvingen (inschrijven kan vanaf nu) en secret guest bezoeken met een zinderende finale op de BBB beurs in het MECC Maastricht op 8 oktober 2024. “We stoppen op ons hoogtepunt.”

Foto: Het team en de winnende burger van Iveau Burgers & Wijnbar uit Arnhem in de categorie meat based (editie 2023).

Bart, waarom wordt dit de laatste keer?
“Het is altijd onze bedoeling geweest om dit event vijf jaar te organiseren. En natuurlijk is het nu erg lastig om onszelf aan die vijf jaar te houden. Maar we doen het toch. Het voelt echt wel raar om na dit jaar, op ons hoogtepunt te stoppen. Elk jaar ontvangen we meer en meer inschrijvingen en verzorgen we honderden secret guest bezoeken. Ook dit jaar verwacht ik een record. Wist je dat we een vast team met collega’s hebben die het hele jaar bezig zijn met deze competitie? Ongelofelijk toch? Ik had vooraf nooit verwacht dat het zo’n enorm succes zou worden.”

'Met een hamburger is alles mogelijk'
Hoe kwam je op het idee van de Best Burger Benelux?
“Ons doel was om horecaondernemers de eer te geven die ze verdienen. Een perfect bereide hamburger is één van de lekkerste ervaringen die je ooit zult beleven. Veel koks en ondernemers gaan hier helemaal voor en investeren er veel tijd en passie in. Ik denk dat het een hele goede investering is voor veel bedrijven. Deze koks en ondernemers verdienen het om in de spotlight te staan. En het gave is, met een hamburger is alles mogelijk. Een Foodtruck kan winnen van een driesterrenrestaurant. Hoe gaaf!”

Tekst gaat verder onder de foto's van de editie van 2023. Op de foto staan jurylid Eelco Kuijpers van Meyer Beheer (links) en presentator Sergio Vyent (rechts)

Jurylid Eelco Kuijpers van Meyer Beheer Presentator Sergio Vyent

 

Wat zijn je beste herinneringen van de afgelopen jaren?
“Het mooiste is de strijd, het doorzettingsvermogen en de passie van de restaurant teams. Nu ik dit zeg, denk ik direct aan de eerste editie, die viel midden in de lockdowns. We hadden er al een jaar voorbereidingen op zitten en honderden mensen hadden zich ingeschreven. De officiële instanties wilden dat we alles zouden cancelen. Maar in alle onzekerheid hebben we gewoon doorgezet. We hadden geen zin in nog een teleurstelling voor de horecaondernemers. Het was geweldig: in een lege beurshal, met mondkapjes en met voldoende afstand, hebben we ons eerste finale gehouden. Huilende winnaars, champagne, iedereen had kippenvel. Wat een ervaring.

Na de lockdowns kregen de horecaondernemers nog veel meer over zich heen: denk aan de kokstekorten en de prijsstijgingen. Maar we hebben het goed gedaan met z’n allen. Vanuit LA Streetfood hebben we geholpen waar het maar kon. En deze vijfde editie zie ik als een afsluiting van deze bijzondere tijd en een nieuw startpunt.”

'Een foodtruck kan winnen van een driesterrenrestaurant. Hoe gaaf!'
LA Streetfood - winnende burger BBB
De winnende burger van Iveau Burgers & Wijnbar uit Arnhem (categorie meat)

Zal de BBB dit jaar hetzelfde zijn als de vorige edities?
“Nee, het succes van de wedstrijd is te groot geworden. Dus we willen zorgvuldiger te werk gaan. Vorig jaar was het eigenlijk niet te doen: we hadden maar vijf finaleplaatsen voor Meat en de keuze was zo verschrikkelijk moeilijk. Het verschil tussen nummer 2 of 3 met nummer 6 of 7 was zo minimaal. Daarom bouwen we dit jaar de tijd in om een halve finale te organiseren, mocht de keuze weer zo moeilijk zijn. Daarom starten de inschrijvingen eerder, namelijk vanaf vrijdag 1 maart. De finale vindt als gewoonlijk plaats op de Maastrichtse BBB horecabeurs in oktober.

Natuurlijk pakken we weer uit met een filmcrew en fotografen. Het is echt belangrijk dat de finalisten deze wedstrijd goed kunnen inzetten op hun eigen socials en pers. En wij leveren daarvoor veel content voor aan!”

En valt er wat te winnen?
“De prijzen zijn enorm. Het is eigenlijk te gek voor woorden. Foodtrailers, duizenden euro’s aan shoptegoed, pallets met nachos, een jaar lang gratis cheesecakes, de gaafste bedrijfskleding voor de koks, het vliegt er allemaal in een paar uur doorheen. Als we een feestje organiseren, doen we het goed.”

Schrijf je hier in voor Best Burger Benelux

De winnaars van 2023. Links: Iveau Burgers & Wijnbar uit Arnhem (categorie meat). Rechts: RØK Barbecue uit Gent (categorie veggie based)

Winnaar Meat Based Iveau Winnaars Veggie Based Rok barbecue
Artikel delen