Le Frique bij Conservatorium Hotel op kaart

Le Frique bij Conservatorium Hotel op kaart

De culinaire frikandel van Le Frique is opgenomen op de menukaart van het Amsterdamse Conservatorium Hotel. De Executive Chef van het hotel heeft deze frikandel in het menu opgenomen vanuit de overtuiging dat deze hierop thuishoort, als onderdeel van de Nederlandse eetcultuur.

Frikandellen met specerijen

De culinaire frikandellen van Le Frique zijn bereid met kwaliteitsvlees van varkens en kippen, verrijkt met een unieke specerijen- en kruidenmix. Le Frique is door zijn iets grovere structuur en intensere smaakbeleving een eerbetoon aan de oer-frikandel. Het Conservatorium Hotel heeft gekozen voor Le Frique Unique, de variant met venkelzaad, welke wordt geserveerd met kreeftenmayonaise en lente-ui. 

Frikandel van Le Frique bij Conservatorium Hotel

frikandellen le frique uniqueTop kok en executive chef van het Conservatorium Hotel Schilo van Coevorden: “Als groot frikandel fan ben ik met heel wat creativiteit al jaren aan het strijden om mijn favoriete snack weer de aandacht te geven die hij verdient. Frikandellen hebben tot op de dag van vandaag nog steeds een verkeerde reputatie. Daar gaat deze culinaire frikandel, gemaakt van eerlijke ingrediënten verandering in brengen.” 

Frank en Pieter, oprichters van Le Frique, delen het enthousiasme voor de frikandel. “Le Frique op de kaart van Schilo is de bevestiging waarom we dit avontuur zijn begonnen: een overtuiging dat de frikandel een culinaire snack kan zijn.”

Typisch Hollands met een mediterrane twist

Le Frique is in 2019 opgericht door voormalig bankier Frank Tjepkema en voormalig ICT-consultant Pieter Stevense vanuit het idee dat er een hoogwaardig alternatief moest komen op de bestaande frikandel. Waarom? Nou gewoon, omdat die er nog niet was maar vooral omdat de frikandel als meest gegeten snack een kwalitatieve, culinaire neef verdient.

pieter en frank le friqueLe Frique is er in twee varianten. De Classique, door z’n grovere structuur en intense smaak een echte moderne klassieker. En de Unique, een licht gekruide frikandel met venkelzaad, een typisch Hollands product met een mediterrane twist.

Met Le Frique verwezenlijken Frank en Pieter hun droom: mensen kennis laten maken met de frikandel zoals deze ooit bedoeld was.

Artikel delen