advertorial

Lekker én een visueel feestje: creëer de perfect serve voor loaded nachos

Loaded Nachos - Santa Maria - Advertorial

Lekker én een visueel feestje: creëer de perfect serve voor loaded nachos

Loaded nachos zijn razendpopulair als terras- en borrelsnack. Niet alleen bij gasten, maar ook bij horecaondernemers! Door er je eigen signatuur aan te geven en er echt een visueel feestje van te maken, geef je met loaded nachos namelijk een flinke boost aan je marge én je omzet. Maar hoe maak je hier nu écht een hero-gerecht van? Vier tips om de perfect serve te creëren met je loaded nachos.

Laten we eerlijk zijn: de ene schaal nacho’s is de andere niet. Want een schaaltje tortillachips met wat gesmolten kaas erover en een schaaltje chilisaus erbij is lekker, maar het kan natuurlijk nog veel lekkerder! Door je nacho’s op een fantastische manier te serveren, overtref je de verwachtingen van je gast, laat je de gasten aan de omliggende tafeltjes watertanden en geef je je omzet een beste boost. De perfect serve creëren? Doe je voordeel met deze 5 tips:

1. Gebruik ik wel de juiste chips?

Het verschil tussen tortillachips en nachochips? De vorm! Tortillachips zijn driehoekig en nachochips zijn rond. Welke chips je het beste kunt gebruiken, ligt aan je gerecht. De puntige tortillachips zijn ideaal om mee te dippen en kun je direct serveren. De ronde nachochips zijn het lekkerst als ze in de oven zijn geweest en zijn de ideale basis voor loaded nachos. Door hun vorm kun je de toppings zo uit de schaal scheppen. En omdat ze ook ietsje dikker zijn, breken ze minder snel, zelfs als je ze helemaal vollaadt.

 

2. Geef je eigen twist aan je nachogerecht

Je kunt je natuurlijk volledig uitleven op de toppings van je loaded nachos. Klassieke nachos met gehakt, kaas en salsa blijven in trek, maar maak je iets écht bijzonders, dan zul je zien dat mensen graag een omweg maken om jouw nacho’s te komen eten. Wat dacht je van nacho’s met zalm en teriyakisaus! Laat je inspireren met de lekkerste recepten, en wees ook niet bang om je eigen creatieve twist aan je loaded nachos te geven! Marge tip: gebruik ingrediënten die je ook voor andere gerechten gebruikt.

 

Loaded_Nachos_with_Jamaican_jerk_PulledOats_and_mango_Landscape

3. Een echte baas met de juiste kaas

Welke kaas je kiest, heeft behoorlijk veel effect op de smaak. Vaak wordt geraspte kaas gebruikt, maar dat droogt al snel uit en wordt dan te hard. Ook wil je niet dat de kaas blijft plakken. Voor een heerlijk smeuïge kaassensatie raden we je aan om Cheddar Cheese Sauce gebruiken, eventueel met nog wat geraspte kaas eroverheen. Om je vingers bij af te likken!

4. Maak indruk met je presentatie

Ga voor een premium presentatie, want dan kun je ook een premium prijs vragen. Serveer de loaded nachos op een mooie plank of schaal waarop je de nacho's uitgebreid kunt presenteren, zo lijkt het nog meer! De toppings en sauzen kunnen er goed over verdeeld worden zodat de chips goed bedekt en lekker zijn tot de laatste hap, dat is wat je gast wil! Wees creatief, maak het instagrammable, kortom: maak er een echt visueel feest van. Hoe smakelijker de presentatie, hoe groter de kans dat gasten aan de naastgelegen tafeltjes zeggen: “I’ll have what she’s having….” En foto’s delen op social media. Kom maar door met die bestellingen en die extra omzet!

Loaded Nachos - Santa Maria - Advertorial

Tips & tricks

Je maakt de perfect serve van je loaded nachos natuurlijk helemaal compleet met een heerlijk bijpassend drankje. Benieuwd naar de lekkerste pairings? En naar de smakelijkste recepten voor indrukwekkende loaded nachos? Ontdek alle tips en tricks om van loaded nachos je hero-gerecht én je omzetbooster te maken!

Ontdek alle tips en tricks

Artikel delen