Tjarda Romeijn maakt lekkerste lunchgerecht

Tags: vega(n)

Tjarda Romeijn maakt lekkerste lunchgerecht

Tjarda Romeijn maakt Het Lekkerste Lunchgerecht in de categorie Horeca. Hij won tijdens de Horecava met haar ‘Burrata di Vega’ deze vooraanstaande vakwedstrijd.

Romeijn werkt bij Stads-Koffyhuis in Delft. De vakjury prees het winnende lunchgerecht met name door een juiste knapperigheid van het broodje en de smaakvolle samenstelling. De creatie was een grote bol met courgette, honingtomaten, burrata, pecannoten, kappertjes en balsamico. De vakwedstrijd is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava.

Wedstrijd

De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals, werkzaam bij horecabedrijven. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het gerecht.
 
Top 3

De volledige top 3 van Het Lekkerste Lunchgerecht Horeca is:
#1: Tjada Romeijn, Stads-Koffyhuis, Delft
#2: Lisette de Jong, The Blueberry, Amersfoort
#3: Richard Theisen, HMS Host Schiphol
Aan de finale van deze vakwedstrijd namen twaalf deelnemers deel. De vakwedstrijd om Het Lekkerste Lunchgerecht Horeca van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met HANOS.

Tags: 
Artikel delen