Les Patrons Cuisiniers verwelkomt drie nieuwe jonge talenten

Les Patrons Cuisiniers - Joey - Juliën - Tom - Hoofdfoto

Les Patrons Cuisiniers verwelkomt drie nieuwe jonge talenten

Les Patrons Cuisiniers verwelkomt drie nieuwe leden in haar culinaire familie. Tijdens een feestelijke ceremonie bij restaurant Zenith in Apeldoorn ontvingen Joey Stinissen (restaurant Zenith*), Tom Vinke (De Kromme Watergang*) en Juliën van Loo (Parkheuvel**) hun patrons-koksbuis. De jong chefs treden in de woorden van voorzitter Frank Visser toe tot de ‘Champions League van de Nederlandse gastronomie’.

 

Hoofdfoto: v.l.n.r. Joey Stinissen, Juliën van Loo en Tom Vinke

Een nieuwe generatie staat op

Joey Stinissen, Juliën van Loo en Tom Vinke treden toe tot club met 26 Nederlandse topchefs. De toetreding van deze drie chefs markeert een belangrijk moment voor Les Patrons Cuisiniers, want voor het eerst treden twee zonen in de voetsporen van hun vaders die ook lid zijn.

Tom Vinke

Tom Vinke zet de familietraditie voort door de Zeeuwse sterrenzaak De Kromme Watergang over te nemen van zijn vader, Edwin Vinke. "Mooier kan niet”, reageert Edwin. “Het is een droom dat Tom nu ook bij Les Patrons Cuisiniers hoort. Hij stond natuurlijk al jaren bij mij in de keuken, maar nu staat hij op eigen benen," aldus Edwin Vinke. "Je zou het niet verwachten, maar Tom is veel klassieker dan ik. Dus ik moet ook weer terug naar die ouderwetse gerechten. Het is eigenlijk de omgedraaide wereld."

4 - Les Patrons Cuisiners - Tom Vinke
Tom Vinke

Juliën van Loo

Juliën van Loo staat samen met zijn vader Erik van Loo aan het roer bij de met twee Michelinsterren bekroonde Rotterdamse zaak Parkheuvel. "Ik voel me echt zo'n Kylian Mbappé, een jonge voetballer die opeens voor Real Madrid mag spelen”, zegt Juliën over zijn nieuwe rol als Patron. “Ik heb altijd tegen die mannen opgekeken en nu mag ik opeens zelf tussen alle leermeesters staan. Het is een hele eer."

3 - Les Patrons Cuisiners - Juliën van Loo
Juliën van Loo

Joey Stinissen

Voor Joey Stinissen, chef van restaurant Zenith, is het een droom die sneller werkelijkheid werd dan verwacht. "Het was altijd al mijn doel om tot de Patrons toe te treden, dus het is te gek dat het nu al is gelukt," vertelt hij enthousiast. "We hebben een geweldig jaar achter de rug waarin we onze eerste ster kregen, en ik kijk ernaar uit om kennis te delen en verder te groeien binnen deze inspirerende groep."

2 - Les Patrons Cuisiners - Joey Stinissen
Joey Stinissen

Verjonging en vernieuwing

De nieuwe toetreders brengen een frisse blik en vernieuwende ideeën met zich mee. "Ik hoop dat er nog meer jong talent aansluit, die verjonging is belangrijk", stelt Erik van Loo. "Koken is net als mode, elk jaar gebeurt er iets nieuws. Daarom is het in om meerdere generaties in huis te hebben." Naast de erkenning die het lidmaatschap met zich meebrengt, kijken de nieuwe Patrons uit naar de samenwerking en kennisdeling met de andere Patrons. "Als jonge chefs brengen we een andere mindset mee", zegt Stinissen. "Ik kijk uit naar de
versnelling van kennis, het sparren en de mooie momenten samen. We gaan samen veel delen en veel vermenigvuldigen."

Voorzitter Frank Visser benadrukt het belang van deze nieuwe lichting Patrons: "Les Patrons Cuisiniers staat voor topgastronomie, en deze drie chefs brengen niet alleen talent en vakmanschap, maar ook nieuwe energie. Hun toetreding is een teken dat de toekomst van de Nederlandse gastronomie in goede handen is." Met deze drie nieuwe chefs blijft Les Patrons Cuisiniers niet alleen trouw aan haar rijke traditie, maar omarmt ze ook de toekomst van de gastronomie. Een toekomst waarin vakmanschap, samenwerking en innovatie hand in hand gaan.

Over Les Patrons Cuisiniers

Op 14 oktober 1991 richtten Toine Hermsen, Henk Savelberg, John Halvemaan, Cees Helder, Constant Fonk, Maartje Boudeling, John Kern, Emmanuel Mertens en Paul Fagel Les Patrons Cuisiniers op. Deze negen founders wilden de culinaire creativiteit en de kwaliteit van gastronomie in Nederland naar een hoger niveau brengen door zich te verenigen. 

Artikel delen