LET’S VEG! De opkomst van funky falafel – en hoe jij hiermee scoort bij je gasten

LET’S VEG! De opkomst van funky falafel – en hoe jij hiermee scoort bij je gasten

Falafel, daar kunnen we niet meer om heen. Deze kikkererwtensnack uit het Midden-Oosten heeft de afgelopen tijd enorm aan populariteit gewonnen. Niet verwonderlijk, want deze vegan lekkernij is niet alleen smaakvol, duurzaam en gezond, maar ook zeer veelzijdig in bereiding en qua presentatie een lust voor het oog. Het resultaat? Gerechten die jouw gasten met veel smaak opeten – en graag op hun socials vermelden!

Veelzijdige en kleurrijke vegan fingerfood

Falafel is misschien wel het bekendste gerecht uit het Midden-Oosten. We zien de kikkererwtenballetjes vaak terugkomen op de menukaarten in de vorm van een broodje, in een wrap of salade of als toevoeging aan een couscous-salade. Falafel is een feestje op tafel: zowel qua smaakpapillen als voor het oog. Daarnaast zijn ze vegan, dus goed voor mens en milieu.

Bij SALOMON FoodWorld® snappen ze dat als geen ander. Met de nieuwe snacklijn van vegan en vegetarische specialiteiten en kaas en vleesvervangers van SALOMON GREEN zetten ze in op smaakvolle vega(n) fingerfood. Van nature innovatief en exclusief ontwikkeld voor de gastronomie. Heerlijke hapjes die je in een handomdraai op tafel zet – en die je ook nog eens op aantrekkelijke wijze aan je gasten kunt presenteren.

Nieuw in het SALOMON-assortiment zijn drie verschillende soorten falafelballetjes: maak kennis met Funky Falafel. Het maken van falafel is een tijdrovende klus, maar nu niet meer. Met deze falafelballetjes bespaar je tijd in de keuken én til je het gerecht naar een next level. Deze kleurrijke vegan snacks geven je kaart namelijk extra kleur en zo ben je helemaal ‘on trend’. Want met een kleurrijk bord of borrelplank maak je zowel offline als online indruk.

1. Funky Falafel Ginger Beetroot

Deze variant bevat een vleugje gember en heeft een jasje van knapperig wortelpaneermeel met quinoapops. Kruidige rode bieten geven de snack een prachtige dieprode kleur. Dat smaakt zeker naar meer!

Salomon_Funky Falafel2
Funky Falafel Ginger Beetroot

2. Funky Falafel Harissa Grilled Pepper

Een samenspel van kikkererwten met gegrilde paprika en pittige harissa in een krokant jasje van wortelpaneermeel met nigellazaad. Een lust voor het oog, een feest voor de smaakpapillen!

Salomon_Funky Falafel3
Funky Falafel Harissa Grilled Pepper

3. Funky Falafel Edamame Herbs

Deze kruidige balletjes bevatten naast kikkererwten ook nog eens edamame boontjes en fijne erwtjes, in een jasje van rodebietpaneermeel. Het resultaat: een frisgroene en zeer smaakvolle snack.

Salomon_Funky Falafel
Funky Falafel Edamame Herbs

Eyecatcher op de borrelplank

Welke variant je ook kiest, deze vegan snackballetjes zijn een eyecatcher op de borrelplank. Plus: ze doen het ook erg goed als amuse, als topping bij bowls of in een in een wrap. Ook wel zo prettig: de Funky Falafelballetjes zijn in een handomdraai klaar. Zo maken deze snacks van SALOMON GREEN het wel heel ‘easy peasy’ om van elk borrelaanbod een feestje te maken!

Ontdek meer van SALOMON FoodWorld

Artikel delen