Loaded nacho’s: chefs delen hun recept

Loaded nacho's van Sound and Soul

Loaded nacho’s: chefs delen hun recept

Loaded nacho’s zijn niet meer weg te denken van de borrelkaart. Ze zijn laag in kostprijs, snel te bereiden en zorgen voor beleving aan tafel. Negen chefs delen hun recept voor de ultieme nacho. En allemaal kiezen ze The Original Nacho van Santa Maria als basis. 

Openingsfoto: Loaded nacho's van Sound & Soul in Arnhem

Instagramwaardige snack 

Crunchy en rond, perfect om te scoopen: dat is The Original Nacho. Andere kenmerken: de constante kwaliteit en smaak, ze verbranden niet bij verhitting, ze zijn stevig, dus minder breuk én minder verspilling! Met uiteenlopende toppings tover je in enkele minuten een Instagramwaardige snack op tafel die marge oplevert – en gasten laat terugkomen.

Inspiratie nodig? Chefs van onder meer Eetbar De Stadt (Den Bosch), Boca Grande (Eindhoven), News Café (Groningen), The Bite Club (Nijmegen), Café Schinkelhaven (Amsterdam), ’t Hart van Breda (Breda), The Nacho Bar (Tilburg), Sound & Soul (Arnhem) en Fort bij Asperen (Acquoy) gaven de recepten van hun favoriete loaded nacho’s prijs.  

Loaded nacho's van Eetbar de Stadt in Utrecht
Loaded nacho's van Eetbar de Stadt in Den Bosch

Benieuwd naar de chefs favourites? 

De recepten van de chefs staan in een inspirerende gids boordevol combinaties voor op de borrelkaart. Download ze via de onderstaande button en ontdek hoe jij loaded nacho’s serveert die gasten verleiden én marge opleveren. 

Download hier

*De tekst gaat verder onder de foto's van de loaded nacho's van Boca Grande in Eindhoven.
Loaded nacho's van Boca Grande in Den Haag Loaded nacho's van Boca Grande in Den Haag


Ultieme loaded nacho’s: zo maak je dat
 

De recepten volgen dit eenvoudige stappenplan: basis, toppings en finishing touch. Let goed op de verhoudingen: met twee derde nacho’s en een derde toppings en sauzen maak je een heerlijk gerecht en houd je de kosten laag. 

  • De basis
    Of je nu gaat voor Mexicaanse klassiekers, Midden-Oosterse flair of een Aziatische twist: met de stevige, ronde nacho-chips van Santa Maria leg je altijd een betrouwbare basis. Extra smaak nodig? Gebruik een van de vele kruidenmixen of een verrassende rub voor de chips.

  • Toppings
    Klassiekers zoals gekruid gehakt en geraspte kaas doen het altijd goed, maar wereldse smaken maken écht het verschil. Varieer met vlees, vis, peulvruchten of groenten en mix verschillende texturen door elkaar. Verdeel je toppings altijd goed en zorg voor de perfecte balans. Je wilt tenslotte dat elke hap even goed scoort. 

  • Finishing touch
    Maak de nacho’s af met een BBQ-saus of een saus van cheddar-kaas en serveer met salsa of guacamole on the side. Top af met verse jalapeño’s, koriander of limoenpartjes. Kies vooral een garnering die past bij jouw stijl: bosui voor Aziatisch, bonen voor Latijns-Amerikaans, granaatappel voor Midden-Oosters. Felle en contrasterende kleuren maken het gerecht extra aantrekkelijk.  
Loaded nacho's van The Bite Club in Rotterdam Loaded nacho's van The Nacho Bar in Den Haag

 Loaded nacho's van The Bite Club in Nijmegen (links) en The Nacho Bar in Tilburg (rechts)
Artikel delen