Leon Mazairac pakt ster met Karel 5: ‘Heel belangrijk voor Utrecht’

Leon Mazairac pakt ster met Karel 5: ‘Heel belangrijk voor Utrecht’

Er werd vaak over gesproken: waarom heeft geen enkel restaurant in Utrecht op dit moment een Michelinster? Daarin is nu verandering gekomen. Maar liefst twee restaurants pakten op 24 april een ster: Karel 5 en Maeve. We vroegen Leon Mazairac van Karel 5 om een reactie.

Tekst: redactie Entree Magazine

“Ja lekker, écht heel lekker.” De ontlading is groot bij Leon Mazairac. Hij is chef bij Karel 5 in Utrecht, onderdeel van Grand Hotel Karel V, en is, zoals hij zegt ‘diep gegaan’. “We moesten echt een laag stof van het bedrijf halen om te komen waar we nu staan.” Was hij zenuwachtig? "Gisteravond wel, toen heb ik maar Top Gun gekeken."

‘Ik wil ook zo’n buis’

“Heeee!” Margo Rutten, chef van Da Vinci in het Limburgse Maasbracht loopt langs. Een omhelzing volgt. Ze is zichtbaar blij voor Mazairac. Hij zegt: "Jaren geleden at ik bij je en toen zei ik al: 'Ik wil ook zo'n buis!'"

En die mag hij vanaf vandaag dus dragen. Hij vervolgt: "Je weet op een gegeven moment of je wel of niet goed bezig bent. Als je voelt dat je goed bezig bent, dan ga je hier naar binnen met een idee van: dit kan niet missen." En zo stond een trotse Mazairac op het podium vandaag.

Karel 5_Leon Mazairac

Belang voor Utrecht

Vandaag zijn twee Utrechtse restaurants bekroond met een ster. Eindelijk, zou je kunnen zeggen. Mazairac: "Het is heel belangrijk voor Utrecht. Samen met onze burgemeester zijn wij met Utrechtse chefs op stap geweest, omdat zij ook culinair Utrecht op de kaart wil zetten, maar uiteindelijk moet je het zelf doen."

"Sterren zijn niet de maatstaaf, vind ik, maar toch hè, toch is dit gevoel wel heel erg lekker haha!" Weer lachend: "Ik ga vanavond lekker op tijd naar bed. Nee hoor, we hebben een grote borrel bij Karel 5. Met mensen die het ons gunnen. Champagne met een bitterbal zal het wel worden." 

Artikel delen