Restaurantketen Loetje zet volledig plantaardige biefstuk op de kaart

Plantaardige biefstuk Loetje
Tags: vega(n)

Restaurantketen Loetje zet volledig plantaardige biefstuk op de kaart

Loetje, het bekende Nederlandse biefstukrestaurant, heeft vanaf vandaag een plantaardige biefstuk op het menu: Loetjes Biefstuk Bali 0.0. De plantaardige biefstuk is beschikbaar in vijf vestigingen. Naar verwachting staat eind dit jaar het nieuwe gerecht in heel Nederland op de kaart.

Meebewegen met de gast

Loetje, het restaurant dat bekendstaat om de biefstuk met jus, beweegt mee met de gast om zo toegankelijk mogelijk te zijn. ‘Wij geloven als Loetje in de keuzevrijheid van ieder individu. We zien in Nederland dat 36 procent van de Nederlanders gemiddeld één of meerdere keren per week vleesvervangers nuttigt, dus vinden we het belangrijk dat de gast ook bij Loetje kan kiezen wat hij wil. Dan is het natuurlijk geweldig dat we nu een enorm goede en smaakvolle plantaardige biefstuk aan de gasten kunnen serveren’, vertelt Sandra van Halderen, CEO Restaurant Company Europe, de horecagroep achter Loetje.

'Wij geloven als Loetje in de keuzevrijheid van ieder individu'

Doorbraak

De plantaardige biefstuk komt heel dichtbij de huidige biefstukken van Loetje. Niet alleen de smaak, maar ook de structuur en het mondgevoel is van hoogstaande kwaliteit. Het sist in de pan, er lopen ‘vleessappen’ uit, het is gekaramelliseerd aan de buitenkant en rosé vanbinnen. Het ruikt en smaakt naar biefstuk. De nieuwe klassieker wordt geserveerd met wit brood en de befaamde sambaljus, waar hij goed mee combineert. ‘We kunnen niet wachten om onze gasten deze biefstuk te laten proeven’, aldus Sandra van Halderen. 

Verrijking van aanbod 

Loetje is trots om de nieuwe plantaardige biefstuk te introduceren en ziet deze ontwikkeling als een mijlpaal in de horecaindustrie. De plantaardige biefstuk met sambaljus en witbrood staat vanaf 15 juni op het menu bij locaties in Amsterdam (Zuidas), Ouderkerk aan de Amstel, Nijmegen, Rotterdam (centrum) en Eindhoven. Loetje werkt de komende periode hard om eind dit jaar bij alle Loetje-vestigingen in Nederland dit nieuwe gerecht op de kaart te zetten.

Artikel delen