Luister naar de foodversie van RTL Boulevard: Bekt Lekker de Podcast

Entree Header - Bekt Lekker Podcast
Tags: chef

Luister naar de foodversie van RTL Boulevard: Bekt Lekker de Podcast

Horeca- en foodprofessionals Maartje Nelissen en Gijsbregt Brouwer presenteren een nieuwe foodpodcast: Bekt Lekker de Podcast. “Onze podcast is voor mensen die van alles rondom eten houden, de trends, de cultuur, de nieuwtjes en de feiten.”

Waarom bekende Nederlanders en wereldsterren eigen wijnen lanceren, hoe een kattenvoermerk een pop-up opende in New York voor kattenbaasjes en waarom we de fabriekscroissant meer zouden moeten waarderen. Je hoort het in Bekt Lekker de Podcast. Nelissen en Brouwer zitten dit jaar allebei in de Entree Awards-jury en Brouwer ken je waarschijnlijk al van zijn colums in Entree.

Foodversie van RTL Boulevard

Als ondernemers in eten en drinken vreten Nelissen en Brouwer zich de hele dag door het lekkerste en laatste nieuws heen. Het werd tijd om dat te delen met liefhebbers. Bekt Lekker de Podcast is als een foodversie van RTL Boulevard en is er voor iedereen die beter kan eten dan koken. Het duo brengt al het culinaire non-nieuws waarvan je niet wist dat je het wilde weten: van hot-food-takes, tot de nieuwste TikTok-trends en van wat de havermelkelite bezighoudt, tot de laatste eet-memes.

"Het gaat nooit over koken en is in nog geen 30 minuten klaar"

Brouwer: “Onze podcast is voor mensen die van alles rondom eten houden, de trends, de cultuur, de nieuwtjes en de feiten. Ik vind zelf het leukst dat het nooit over koken gaat en in nog geen 30 minuten klaar is.”

Vaste formule

Elke aflevering heeft een vaste formule. Het begint met persoonlijk eetnieuws van Nelissen en Brouwer en daarna bespreken de hosts drie foodnieuwsitems uit binnen- en buitenland. Vervolgens is er een taste-test met ‘kermisinjebek’ en beoordelen Maartje en Gijsbregt bijvoorbeeld plantaardige melk, babyvoeding of pepernoten met opmerkelijke smaken. Tot slot hoor je waar het duo naar uitkijkt: van trends spotten op het Lowlands-festival tot geplande diners in sterrenzaken.

“Wij zijn er voor de mensen die gek zijn op nieuwe producten in de supermarkt, die kwijlen bij ouderwetse snacks, die willen weten waarom er steeds meer plantaardige producten zijn, die zich verlekkeren over de beste croissants. Eigenlijk voor foodliefhebbers en dat kunnen amateurs, ‘prosumers’ en professionals zijn. Zo lang ze maar geen kooktips en recepten verwachten”, vertelt Nelissen met een knipoog.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Maartje en Gijsbregt 2
Nelissen en Brouwer in hun studio

Over Bekt Lekker de podcast

Bekt Lekker de Podcast is een tweewekelijkse podcast, gratis te vinden op de bekende podcastkanalen. Bekt Lekker wordt opgenomen in de studio van BUNK Amsterdam Noord van BUNK Hotels met producer Faysal en muziek van Goldkimono.

Over Maartje Nelissen en Gijsbregt Brouwer

Maartje is oprichter van duurzaam cateringbureau The Food Line-up en investeerder in foodstart-ups. Eerder werkte ze voor de Librije*** en ontwikkelde food- en horecaconcepten voor de Bijenkorf.

Gijsbregt is oprichter van de Buik en foodtrendwatcher. Naast het leveren van een vaste bijdrage aan Entree, schrijft Brouwer boeken over food en heeft hij een drietal foodpodcasts opgezet. Zijn nieuwsbrief 'Gijsbregt fileert' wordt goed gelezen in de wereld van food, drinks & hospitality.

Samen zitten ze in de ze jury van de Entree Awards en staan ze regelmatig op het podium. Bovenal amateurs in de keuken én professionele eetfanaten die dagelijks op pad gaan voor nieuwe ontdekkingen.

Artikel delen