Mama Gaia is uitgeroepen tot beste vegan restaurant 2022

Entree Magazine Header - Mama Gaia is beste vegan restaurant 2022
Tags: vega(n)

Mama Gaia is uitgeroepen tot beste vegan restaurant 2022

Haarlems restaurant Mama Gaia won afgelopen zaterdag de Vegan Award 2022 in de categorie ‘beste vegan restaurant in Nederland’. Mama Gaia blinkt uit in de veganistische keuken en het menu is vaak geïnspireerd op de Aziatische keukens.

Beste vegan restaurant van Nederland

Ieder jaar reikt de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) de Vegan Awards uit aan personen, initiatieven en bedrijven die veganisme toegankelijker maken. Dit jaar werden de winnaars bekendgemaakt tijdens de VeggieWorld-beurs in Houten. Het Haarlemse restaurant is volgens de online publieksstemmen de beste plek in Nederland om plantaardig uit eten te gaan. De andere genomineerden voor de categorie ‘beste vegan restaurant in Nederland’ waren Kasvio in Utrecht en Bij Albrecht in Eindhoven.

Tjitske Reukers-Pijls, General Manager van Mama Gaia: "Met de Vegan Awards krijgen de stemmen van pionierende vegan changemakers een podium zodat Nederland hoort wat zij te zeggen hebben. Wij zijn vereerd hier deel van uit te mogen maken. We hopen, samen met de andere genomineerden en winnaars, te laten zien dat lekker eten tegelijkertijd gezond én duurzaam kan zijn. Mijn droom is een wereld waarin iedereen die werkzaam is in hospitality de kans aangrijpt om vaker te kiezen voor plantaardig en daarmee bij te dragen aan een toekomstbestendiger voedselsysteem.”

"Lekker eten kan gezond en duurzaam zijn."

Duurzame gastronomie

Van koolrabi met wasabi pinda crumble tot Okonomiyaki – koolpannekoekjes met vegan mayonaise. Seizoensgebonden groenten spelen de hoofdrol bij het restaurant en komen zoveel mogelijk van lokale leveranciers. Esther Lago, chef bij Mama Gaia: “Voor ons is Mama Gaia meer dan een restaurant. Het is als een creatieve speelplaats waar de chefs nieuwe gerechten bedenken gebaseerd op de beste plantaardige ingrediënten. Samen met onze lokale leveranciers zoals Ecoring Haarlem hopen we zoveel mogelijk mensen te inspireren om vaker te kiezen voor plantaardige ingrediënten van Nederlandse bodem. Dit is niet alleen goed voor het stimuleren van lokale landbouwsystemen, maar ook voor het verrijken van de biodiversiteit.”

Entree_Mama Gaia Team_2022
V.l.n.r. Eli, Alexandra Matias, Esther, Merijn, Larissa en Nova.
Artikel delen