advertorial

Mark Pieters, Head of Horeca bij Makro: 'Zoveel nieuwe één MICHELIN Sterren had ik niet verwacht'

Mark Pieters, Head of Horeca bij Makro: 'Zoveel nieuwe één MICHELIN Sterren had ik niet verwacht'

Op 30 mei zijn de 2022 MICHELIN Sterren bekendgemaakt. Makro is ook dit jaar weer trotse partner van Michelin. Entree sprak vanmiddag tijdens de Star Revelation 2022 met Mark Pieters, Head of Horeca bij Makro, over dit partnership.

Michelin Chef's Night

Op 29 mei heeft het Michelin Chef’s Night diner plaatsgevonden in het Okura hotel in Amsterdam. Hier zijn gerechten bereid door chefs Bram Postel van Restaurant Serre, Ron Blaauw van Ron Gastrobar en Michel Westerman van Hotel Okura.  Mark Pieters, Head of Horeca bij Makro: "De producten waarmee de gerechten zijn bereid zijn geleverd door Makro, als veelzijdige trotse partner van Michelin. Er is culinair genoten van gerechten van hoogstaande klasse. Daarnaast zijn gedurende deze culinaire avond de nieuwe BIB Gourmand restaurants bekend gemaakt, aan hen van harte gefeliciteerd!"

Star Revelation 2022

De Star Revelation 2022 vond op 30 mei in het DeLaMar Theater in Amsterdam plaats. Tijdens deze ceremonie zijn de huidige en nieuwe een, twee en drie sterren restaurants, die Nederland rijk is, bekendgemaakt. Makro was hier aanwezig als partner van Michelin en kreeg de eer om op het podium te komen. "Op het podium vertelden we waarom het voor Makro zo belangrijk is om de Michelin plaques te mogen overhandigen aan restaurants die worden ingeschreven in de gids", aldus Pieters. "Het partnership is voor mij van belang omdat het onderstreept wat wij met gastronomisch Nederland kunnen. Precies dat zit ook in de waarde van onze onderneming."

Net als voorgaande jaren gaat Makro vanaf deze week weer op pad om de plaques te overhandigen aan de sterren-restaurants in Nederland. En dat wordt een drukke periode, er zijn maar liefst dertien restaurants bijgekomen met één MICHELIN Ster en drie nieuwe restaurants met twee MICHELIN Sterren. "Zoveel nieuwe één MICHELIN Sterren had ik niet verwacht, en eigenlijk had ik iets meer twee sterrenrestaurants verwacht." Over de selectie van sterrenrestaurants is Pieters erg te spreken: "Er zitten een aantal chefs bij die ik persoonlijk ken, zoals Cas Pikaar en Erik Tas. Ik vind het briljant dat Erik Tas nu een ster heeft na het openen van 't Ganzenest zo vlak voor corona."

Michelin Gala Diner met Jonnie Boer en Arjan Speelman

De Michelin evenementen worden afgesloten met het Michelin Gala Diner in het Okura Hotel in Amsterdam. Pieters: "Om in thema te blijven zal hier op sterren niveau worden gekookt door chefkoks Jonnie Boer, van restaurant De Librije en Arjan Speelman, van restaurant Ciel Bleu. Wederom wordt hier gekookt met producten die geleverd zijn door Makro als veelzijdige en trotse partner van Michelin."

Artikel delen