Chef Martijn Kajuiter kiest WSHS als basis

Tags: chef

Chef Martijn Kajuiter kiest WSHS als basis

In het voorjaar van 2021 opent LIZZ in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda (WSHS). Chef-kok Martijn Kajuiter neemt de rol van Executive Chef voor de hele F&B afdeling van WSHS op zich. Martijn start op dit moment met het samenstellen van zijn team. Hij roept getalenteerde horecaprofessionals, die met hem dit avontuur willen aangaan, dan ook op snel een kijkje te nemen bij de vacatures van WSHS.

LIZZ fine dining

LIZZ is het casual fine dining restaurant van WSHS. Niet te chique, niet te statig, wel een tikje spannend en vooral veelbelovend. LIZZ staat voor traditionele hospitality met een platina randje. De klassiek gedekte tafels in een intieme setting vragen om een romantische tête-à-tête en voor de toegankelijke fine dining all-time favourites rij je graag een half uurtje om.

Vrouwen hebben altijd een prominente rol gespeeld in de geschiedenis van het Weeshuis. Daarom heeft het restaurant net zoals Coffee & Cocktailbar COCO, een naam gekregen die knipoogt naar verschillende powervrouwen uit het verleden.

Martijn Kajuiter

Op Martijn Kajuiter’s CV (45) schittert een indrukwekkende staat van dienst. Zijn carrière begon in de jaren ’90 in Nederland waar hij onder leiding van Gert Jan Hageman in de keukens van het Amsterdamse Restaurant Vermeer en Vreugd & Rust in Voorburg stond. Hij vertrok daarna naar Londen om voor verschillende sterrenrestaurants – waaronder La Tante Claire – te werken en kwam in 1997 terug naar Amsterdam om als head chef bij Les Quatres Canetons en later De Kas aan de slag te gaan.

In oktober 2007 verliet Martijn Nederland opnieuw. Dit keer voor Ierland waar hij aan de slag ging als Executive-Chef voor The Cliff House Hotel waarmee hij in 2010 zijn eerste Michelinster in ontvangst mocht nemen. Martijn ontving in de tussentijd tevens de ‘Rising Chef Trophy’ van Relais & Châteaux en was als Director F&B eveneens verantwoordelijk voor vier verschillende bedrijven binnen The Cliff Group.

Ook publiceerde hij twee kookboeken: Let’s go Disco en The Cliff House Hotel – The Cook Book. In december kwam hij terug naar Nederland en vanaf begin januari 2021 is hij aan de slag als Executive Chef voor WSHS.

Over WSHS en LIZZ

Martijn zal de gehele F&B afdeling van WSHS voor zijn rekening nemen. ‘Ik vind WSHS echt een prachtig project. Hier kan ik beginnen vanaf nul. Ik vind het fijn om met een schone lei te starten en daar mijn eigen invulling aan te geven.’ aldus Martijn. Het menu wordt een mooi samenspel tussen eigentijdse klassiekers en dynamische gerechten die inspelen op het seizoen en de tijdsgeest.

‘Ik wil van LIZZ een herkenbare plek maken, maar ook een die nooit verveelt. We zullen gerechten serveren die inspelen op het moment en aan de andere kant zullen er een paar evergreens op de kaart komen - een paar goede signatures. Je moet ergens bekend om staan en dat vasthouden. Het is toch fantastisch dat mensen een to-go-to place hebben.’

Historie en ambitie

‘Ik zie er gewoon heel erg naar uit.’ gaat hij verder. ‘De combinatie met het oude Weeshuis in het centrum van Gouda; er zit zoveel historie bij. Het project, zoals het nu is en alle verschillende facetten, dat is heel ambitieus. Dan is het de uitdaging om daar continuïteit in te krijgen; een constante factor die je overal terug blijft zien. De ambitie moet zijn, dat het totaalpakket moet kloppen.'

Iedereen moet shinen

'Iedere afdeling en ieder lid van het WSHS moet shinen, niet alleen ik. Ik geloof in het collectief; we moeten het met zijn allen doen. En ik geloof er heilig in, dat we dat met WSHS kunnen bereiken. Ik vind het heel waardevol mijn kennis door te geven aan de volgende generatie. We zijn nog op zoek naar horecatalenten die dit met ons voor elkaar willen boksen. Dus mocht al het bovenstaande je aanspreken, je bent van harte welkom!’ aldus de gepassioneerde chef-kok.

Werken bij WSHS

Executive Chef Martijn Kajuiter en Relais & Châteaux Weeshuis Gouda zijn op zoek naar talentvolle kook- en keukenfanaten en andere gepassioneerde hospitality enthousiastelingen voor zowel LIZZ als voor het hotel.

Ben je geïnteresseerd en lijkt het je waanzinnig om deel uit te maken van dit avontuur? Op de website van WSHS vind je alle vacatures die op dit moment openstaan.

Artikel delen