Meer gasten trekken naar je horecazaak? Lees deze 10+ acties

Personeel dat Van Geloven snacks serveert

Meer gasten trekken naar je horecazaak? Lees deze 10+ acties

Als horeca-ondernemer weet je dat het aantrekken van gasten niet vanzelf gaat. Er zijn veel factoren die hier invloed op hebben, zoals het seizoen, het weer en lokale evenementen. In dit artikel vind je inspiratie voor leuke en succesvolle acties die je kunt ondernemen om meer gasten aan te trekken. Het is belangrijk om te kijken welke actie het beste bij jouw zaak en doelgroep past. De beste manier om daarachter te komen, is door gewoon aan de slag gaan.

Val op, online & offline

Door je te onderscheiden van de rest, vergroot je de kans dat potentiële klanten jouw zaak opmerken en binnenstappen. Maar hoe kun je hiervoor zorgen? Enkele tips:

1. Werk aan de uitstraling van je horecazaak
Investeer in visuele elementen, zoals kleurrijke parasols op je terras of een opvallend stoepbord.

2. Zorg voor een eyecatcher
Kleine aanpassingen aan het interieur kunnen al een groot verschil maken zoals een groene muur met planten of digitale schermen. Vaak maken je gasten leuke foto's van je zaak en delen deze op social media, waardoor je interieur haast vanzelf reclame maakt voor je zaak.

3. Deel je playlist op Spotify
Door de playlist te vernoemen naar je zaak en deze te delen op social media, kun je op een kosteloze manier onder de aandacht blijven bij je gasten.

4. Geef een ik-woon-vlakbij korting
Door je buren een speciale korting aan te bieden, voelen ze zich gewaardeerd en zijn ze eerder geneigd om bij je langs te komen. Eenmaal in je zaak, kun je gebruik maken van upselling om de verkoop te verhogen.

5. Sponsor lokale evenementen en verenigingen

Zorg voor animo in je horecazaak

Om meer gasten te trekken naar je zaak kun je verschillende dingen organiseren:

1. Een themadag of –avond
Naast de bekende Mexicaanse of Italiaanse avonden met bijbehorende snacks, zijn er nog tal van andere mogelijkheden, zoals een quiz of eetwedstrijd organiseren, live muziek, stand-up comedy en karaoke.

2. Geef je horecazaak een dag uit handen
Het kan een unieke en tijdelijke boost geven aan jouw zaak. Dit soort samenwerkingen zijn uniek en beperken je in tijd.

3. Organiseer workshops tijdens rustige momenten

Workshops zijn een uitstekende manier om extra inkomsten te genereren en meer gasten naar je horecazaak te trekken.
Van Geloven_Gasten aantrekken
Organiseer meetings of workshops in je horecazaak

Denk aan je doelgroep

Er is niks zo waardevol als een tevreden klant maar hoe zorg je hier nu voor?

1. Zorg dat iedereen zich welkom voelt
Het aanbieden van vegetarische of veganistische opties op je menukaart en het zorgen voor toegankelijkheid voor gasten met een rolstoel of kinderwagen, zijn hierbij belangrijke aspecten.

2. Beloon je trouwe gasten
Een spaarkaart of puntensysteem waarbij gasten korting of een gratis snack kunnen verdienen is een bekend voorbeeld. Of laat je gast bijvoorbeeld de suggestie van de week of het bier van de maand kiezen.

3. Vier de verjaardag van je gasten

4. Laat je gasten proeven

Aan de slag met je menu

Om ervoor te zorgen dat je restaurant aantrekkelijk blijft voor gasten, is het van belang om regelmatig aan de slag te gaan met je menu. Menu engineering kan hierbij helpen. Daarnaast kan je ook:

1. Voorzien in een lunch- en avondformule
Door onweerstaanbare menu deals aan te bieden, kan je als horecaondernemer de bestellingen stroomlijnen en op drukke momenten efficiënter werken.

2. Werken met tijdelijke promoties

3. Regelmatig je menu aanpassen

4. Een tasting menu uitwerken

5. Kiezen voor één specialiteit

Snacks om voor terug te komen

Hopelijk inspireert dit artikel je tot het nemen van acties die bijdragen tot de groei van je horecazaak. Geef je gasten een extra reden om terug te komen dankzij de kwalitatieve en bekende snacks van Van Geloven.

Ontdek alle snacks!

Artikel delen