Uitreiking Michelinsterren: 29 maart 2021

Uitreiking Michelinsterren: 29 maart 2021

Michelin organiseert de jaarlijkse sterrenceremonie van de MICHELIN Gids Nederland 2021 op maandag 29 maart 2021, in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De Michelin uitreiking vindt vanwege de Covid-19 crisis twee maanden later plaats dan gebruikelijk. 

Michelin uitreiking: gids alleen digitaal

michelin uitreikingNaar jaarlijkse gewoonte wordt tijdens de ceremonie de volledige lijst onthuld van restaurants die de inspecteurs hebben bekroond met een MICHELIN ster, een Bib Gourmand of een MICHELIN bordje. Als de gezondheidssituatie het toelaat, zal het evenement zowel fysiek als digitaal plaatsvinden. Het DeLaMar Theater in Amsterdam zal opnieuw het decor vormen van de presentatie.

De MICHELIN Gids Nederland 2021 zal dit jaar uitsluitend in digitale vorm worden uitgebracht. "Hierdoor krijgt de gebruiker een uitgebreidere en aantrekkelijkere content, altijd up to date en in een paar kliks toegankelijk", aldus de organisatie.

Internationaal directeur over Michelin uitreiking

Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gidsen, geeft meer uitleg over het uitstel van de presentatie. “Onze inspecteurs blijven naarstig restaurants bezoeken en ondersteunen volop de Nederlandse horeca, die voor grote uitdagingen blijft staan. Het uitstel van de sterrenceremonie en de keuze om een volledig digitale gids te lanceren geven ons de nodige tijd om ons inspectiewerk in de best mogelijke omstandigheden af te werken."

"We blijven eerlijk ten opzichte van de restaurateurs die geweldig werk leveren in deze onzekere tijden, en verzekeren de coherente en gespecialiseerde aanbevelingen die onze lezers verwachten.”

Chefs en restauranthouders staan centraal bij Michelin uitreiking

De sterrenceremonie is zoals elk jaar ook live te volgen. Daarbij zullenhet talent, het aanpassingsvermogen en het engagement van de chefs en restauranthouders weer volledig centraal staan.

Artikel delen