Michelin uitreiking Duitsland afgelast

Michelin uitreiking Duitsland afgelast

Vandaag zouden de sterren uitgedeeld worden in de Kamer van Koophandel in Hamburg, maar wegens het coronavirus heeft Michelin besloten het evenement te annuleren.  

De reden hiervoor is de toenemende verspreiding van het coronavirus en de bijbehorende gezondheidsrisico's voor deelnemers. 

Felbegeerde sterren

Van ongeveer vierhonderd bezoekers uit de topgastronomie werd verwacht dat zij het geplande evenement zouden bijwonen. Naast de toekenning van de Michelinsterren, zou het evenement een walking dinner en een aftershow-feest omvatten. Verdere inhoud over het event was niet bekend. Alle informatie met betrekking tot de presentatie van de nieuwe restaurantgids is altijd vertrouwelijk. De koks weten dus nog niet hoeveel sterren ze krijgen.

Gevaar

Ondertussen heeft de virusexpert van het Universitair Medisch Centrum Hamburg-Eppendorf, Marylyn Addo, een gedetailleerde verklaring afgelegd over wat er in Duitsland gebeurt. Volgens hun beoordeling is de verspreiding van het nieuwe coronavirus nog geen pandemie in Duitsland. Addo: "Tot een paar weken geleden hadden we slechts enkele geïsoleerde gevallen. Nu zijn er veel besmette mensen op verschillende plaatsen, vooral in Noord-Rijnland-Westfalen, en men weet niet waar de infectie vandaan komt. In dit opzicht is het een meer dynamische gebeurtenis die verder gaat dan individuele gevallen”.

De toekenning van de Michelinsterren aan de restaurants vindt nu digitaal plaats.  

Tags: 
Artikel delen