Nestle Professional introduceert plant-based Chef-to-Chef lunches

Nestle Professional introduceert plant-based Chef-to-Chef lunches

48 procent van de Nederlanders vermindert actief vlees uit hun dieet of kiest er zelfs voor volledig vegetarisch of vegan te worden. De doelgroep voor plantaardig ligt dus veel breder dan alleen veganisten en vegetariërs en wordt gedomineerd door flexitariers. In foodservice kanalen werd in 2021 86 procent van de plantaardige gerechten gegeten door niet-vegans. Toch is koken met vlees alternatieven voor veel chef-koks nog relatief nieuw terrein.

Garden Gourmet Plant-based Inspiratielunch

Nestlé Professional wil samen met chef-koks kijken hoe creatief invulling te geven aan plantaardige opties en vlees vervangers op het menu. Want de producten en mogelijkheden zijn tegenwoordig sterk uitgebreid, en ook bij plantaardig op het menu staat de creativiteit van de chef-kok centraal.

Vanuit deze gedachte ontstond op maandag 29 November 2021 de allereerste editie van de GARDEN GOURMET® Plant-based Inspiratielunch. In de hippe rooftopbar van restaurant Doloris, dat bekend staat om haar streetfood gerechten en de grootste rooftopbar van de Benelux is, kwamen 16 chef-koks bij elkaar om zich te laten inspireren rondom plantaardig op het menu.

'Zestien chef-koks kwamen bij elkaar om zich te laten inspireren rondom plantaardig op het menu'

Wennen aan vleesvervangers

Marcel de Leeuw, SVH meesterkok en culinair adviseur Nestle professional, opende de lunch met een informatieve presentatie en gaf in alle eerlijkheid aan dat ook hij heeft moeten wennen aan vlees vervangers in de keuken. “Maar plantaardig is niet enkel meer een directe vervanging van vlees. Het is een extra categorie om het menu mee te verrijken en te variëren met gerechten zonder vlees." zegt de Leeuw.

Signature plantaardige gerechten van Doloris

Tijdens de lunch serveerde Chef-kok Dirk Bullens van restaurant Doloris zijn signature plantaardige gerechten, welke bij Doloris echte hardlopers op het menu zijn. Bullens vertelt: “Toen ik bij Doloris kwam werken kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat ik iets moest doen met Vegan. Vroeger op school maakte wij gevulde paprika met rijst en groenten, daar kom je nu gewoon niet meer mee weg. Tegenwoordig verdiep ik mezelf erin en vind ik het ook steeds leuker om te doen. Door er van te voren over na te denken kom je ook echt tot een goed gerecht, dat je met trots kunt serveren”.

Chef-kok Dirk Bullens over plantaardig koken

In de onderstaande video vertelt chef-kok Dirk Bullens van restaurant Doloris over zijn inspiratiebronnen, vegan gerechten en Garden Gourmet. 

Chef-kok Dirk haalt zijn inspiratie voor plantaardige gerechten uit landen over de hele wereld. Streetfood gerechten lenen zich ideaal voor de plantaardige keuken. Nestle Professional heeft dan ook een plantaardige receptenbrochure beschikbaar met creative Streetfood recepten van over de hele wereld.

Eyeopener voor alle mede-chefs

Nestle Professional blikt terug op een succesvolle lunch. De deelnemende chef-koks lieten weten het initiatief erg te waarderen. “Plantaardige producten zijn voor mij nog behoorlijk onbekend terrein. Ik denk dat deze inspiratielunch een eyeopener is voor alle mede-chefs rondom plantaardig op het menu”, vertelt Stefan Magnusson Executive Sous-Chef Sheraton.

Plant-based Inspiratielunch

Heb jij interesse om deel te nemen aan onze eerstvolgende plant-based Inspiratielunch in Maart bij Mondi Carribian Cuisine in Amsterdam? Neem dan contact op via onderstaande button.

Meld je aan voor de eerstvolgende inspiratielunch

Artikel delen