JJ Boerma & Thomas Diepersloot openen zaak

JJ Boerma & Thomas Diepersloot openen zaak

Jacob Jan Boerma opent in de loop van 2021 samen met Thomas Diepersloot (Restaurant Voltaire*) restaurant Fine Fleur in Antwerpen. Het komt in het nog te openen vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary Antwerp.

Jacob Jan Boerma: 'Mooie stap'

“De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe projecten op mij afgekomen. Ik vind het een mooie stap om in Antwerpen, een stad waar gastronomie booming is, een restaurant te mogen openen. Het komt op een unieke plek in Botanic Sanctuary Antwerp”, vertelt Boerma. Eind 2019 besloot hij na 17,5 jaar zijn driesterrenrestaurant De Leest te sluiten. Dit jaar zit hij exact 30 jaar in het vak. Hij opent hiermee voor het eerst een restaurant in België.

Jacob Jan Boerma: 'Geen De Leest 2.0'

jacob jan boerma thomas dieperslootBoerma: “Het zal geen 2.0. versie worden van De Leest. In dit nieuwe avontuur, ga ik samenwerken met Thomas Diepersloot, chef van Restaurant Voltaire (in Hotel Parc Broekhuizen). Hij wordt mede-eigenaar en heeft de dagelijkse verantwoording. Mijn typische stijl - het gebruik van diverse zuren, citrus elementen en wereldwijde specerijen – blijft ook hier kenmerkend voor mijn stijl.”

Thomas Diepersloot: 'Dit is een jongensdroom'

Ondanks de wereldwijde problemen met COVID-19 kijken Boerma en Diepersloot er naar uit om dit nieuwe avontuur aan te gaan. Diepersloot: “Ik werk nu vier jaar bij Hotel Parc Broekhuizen en heb het zien groeien tot waar het vandaag staat. In al die jaren heb ik, met chef Jacob Jan Boerma in een adviserende rol, veel mooie dingen mogen meemaken in het restaurant. Één daarvan is ‘Chefs at the Parc’ die onder zijn enthousiasme het hotel een mooi internationaal gezicht heeft gegeven. Toen hij mij vroeg of ik interesse heb voor een bijzonder project in België, was er voor mij geen enkele twijfel om hier ‘ja’ op te zeggen. Het is stiekem een jongensdroom om toch iets voor mijzelf te beginnen. Daar komt nog bij dat Antwerpen lonkt."

Over hotel Botanic Sanctuary Antwerp

Botanic Sanctuary Antwerp wordt een vijfsterrenhotel dat behoort tot The Leading Hotels of the World. Een historisch gebouw, dat ooit als ziekenhuis heeft gediend en in 2021 zijn functie als hotel gaat krijgen. Het gebouw bestaat uit diverse aaneengeschakelde panden en ligt in het hartje van Antwerpen. Het krijgt 109 hotelkamers, een uitgebreid congrescentrum en een unieke spa.

Artikel delen