Arturo Dalhuisen nieuwe chef restaurant Voltaire*

Tags: chef

Arturo Dalhuisen nieuwe chef restaurant Voltaire*

Arturo Dalhuisen heeft sinds 1 januari de leiding over de keuken van Restaurant Voltaire* in Leersum op zich genomen. Het restaurant is onderdeel van Parc Broekhuizen.

arturo dalhuisen

Arturo Dalhuisen: “Unieke kans”

“Het is voor mij een unieke kans om op deze indrukwekkend mooie plek aan de slag te gaan en mijn culinaire ambities verder te gaan waarmaken. Dit is een prachtige uitdaging waar ik me met veel enthousiasme op ga storten. Ik heb altijd met veel bewondering gekeken naar de unieke plek die Culinair Landgoed Parc Broekhuizen inneemt. Om in deze inspirerende omgeving mee te mogen bouwen aan de verdere ontwikkeling is voor mij heel bijzonder.”

Unieke plek

”In Leersum, met een prachtige eigen moestuin, midden in de natuur groeit zoveel moois. Ik wil hier deze unieke elementen gebruiken om met frisse tonen, pure smaken, verfijnde specerijen en zorgvuldig gekozen lokale ingrediënten tot mijn eigen, elegante creaties te komen.”

Dalhuisen gaat in Leersum wederom samenwerken met Ewout Eleveld en Jacob Jan Boerma. Restaurant Voltaire behaalde met Robert Poel in december 2018 zijn eerste Michelin ster. Na 5 jaar Voltaire was Poel echter toe aan een nieuwe uitdaging. Dalhuisen en Poel werkten eerder samen bij De Leest. Dalhuisen werkte daar ook samen met Eleveld, die nu de leiding heeft over Bistro LOF op het landgoed. Jacob Jan Boerma, al jaren de culinair adviseur van Restaurant Voltaire, is verheugd om samen met Dalhuisen het concept verder te bouwen.

Over Parc Broekhuizen

In december 2020 werd Bistro LOF geopend in de eeuwenoude boerderij van het landgoed. Er bevinden zich verder 5 salons en een Koetshuis waar tal van evenementen plaatsvinden, onder andere vergaderingen, diners en bruiloften. Er zijn 22 luxe suites.

Over Arturo Daluisen

Dalhuisen behaalde zijn eerste Michelinster in The White Room van Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam en kookte de laatste maanden in de keukens van Daalder in Amsterdam. Hij was zes jaar lang actief in de keuken van Jacob Jan Boerma in Restaurant De Leest *** (waarvan drie jaar als souschef). Hij won in 2010 het NK Jonge Koks tot 25 jaar en was hij één van de jonge chefs die werd gevolgd in de culinaire documentaire ‘De Nieuwe Garde’. Hijleerde koken in Holten waar hij opgroeide voordat hij aan zijn eigen culinaire ontdekkingstocht begon. Zijn eerste Michelin ster inspireerde Arturo enorm en sterkte hem in zijn drive om een tweede ster te proberen te behalen. Een droom die hem nooit losgelaten heeft.

Artikel delen