Grand Catering biedt vega-catering aan

Tags: vega(n)

Grand Catering biedt vega-catering aan

Van Nelle Fabriek Events biedt als eerste congres en eventlocatie van Nederland totaal veganistische catering aan. Bezoekers van The Next Event, een event waar de nieuwste trends voor de eventbranche worden gepresenteerd, mogen voorproeven.

Het eten belooft een ware ‘culinaire mindfuck’ te zijn. Dat plantaardige gerechten zoveel smaak en voldoening geven blijkt voor menig persoon verrassend te zijn.

Flinke stap
Exact de reden dat chef-kok Friedjof Kempenaar, die overigens zelf wel vlees en vis eet, veganistisch is gaan koken. Kempenaar irriteerde zich mateloos aan de weinig inspirerende gerechten die vegetariërs voorgeschoteld krijgen: “En dan is veganistisch koken een flinke stap verder dan vegetarisch. Ik heb echt aan de receptuur moeten sleutelen om de gerechten goed te krijgen. Het resultaat is er naar. Ik zie zelfs de meest uitgesproken carnivoren met een tevreden glimlach de deur uit gaan”.       

Kleine groepen en duizenden bezoekers
Van Nelle Fabriek Events zag in chef-kok Friedjof en Grand Catering de ideale partners voor het ontwikkelen van een totaal veganistisch menu, dat geschikt moet zijn voor kleine groepen en duizenden bezoekers. “Hoe mooi is het, dat de eerste daglichtfabriek van Europa ook de eerste eventlocatie van Nederland is, waar vegan catering wordt gelanceerd”, aldus Henk van Maanen en Hans Baggerman, ondernemers en exploitanten van eventlocaties Van Nelle Fabriek, de Schiecentrale en het Drijvend Paviljoen. De Van Nelle Fabriek, een UNESCO Werelderfgoed, wordt het hoogtepunt van de bouwstijl Het Nieuwe Bouwen genoemd. Een revolutionair ontwerp vanuit het idee dat mensen gezonder en fitter blijven tijdens hun werk wordt nu ook ondersteund met revolutionair eten.

Vega pop-up
“Onze producer Fiona was laaiend enthousiast over de Vega Pop-Up van Friedjof en overtuigde ons van deze bijzondere ervaring en het prachtige product. Amper drie maanden later kunnen we onze opdrachtgevers en gasten de extra optie bieden om volledig vegan te eten. Het is verrassend lekker, ook voor een niet-vegetariër zoals ik”, aldus Van Maanen.

Artikel delen