Benning chef de cuisine bij Document 12

Benning chef de cuisine bij Document 12

Sibrecht Benning is per 1 september chef de cuisine bij Document 12 in Wychen. Dit restaurant is gestart als luxe lunchroom, maar biedt sinds de heropening van de horeca ook de gelegenheid om ’s avonds te dineren. Benning begint op 1 september.

Chef de cuisine Sibrecht Benning

Tim Bongers, voormalig assistent-maître bij restaurant Cordial* en Maître-sommelier bij restaurant Versaen*, ontdekte tijdens de lockdown periode dat hij de verfijning en het wijn/spijs gedeelte zoals bij eerder genoemde restaurants miste. In de tweede lockdown gooide hij het roer om, o meer de focus op het diner te leggen.

Passie

Om het diner naar een hoger plan te tillen zocht Bongers naar een chef de cuisine met veel ervaring zodat hij de volledige focus kan leggen op de voorkant. Sibrecht Benning stuurde een mail, waarna er vrij snel een gesprek volgde. “Sibrecht is een brok passie. Tijdens het eerste gesprek was het al snel duidelijk dat ze een aanwinst zou zijn voor het team. Ze straalt passie uit, heeft ruime ervaring met het restaurant dat ze zeven jaar lang gehad heeft en de vele stages die ze gelopen heeft in diverse sterrenrestaurants.”

Sibrecht Benning verheugt zich op haar nieuwe rol. Als eigenaar en chef van De Sjalot in Nijmegen maakte ze furore. Ze had een vermelding in de Michelingids en was op weg naar een ster, toen ze om persoonlijke redenen met haar restaurant stopte. Ook kookte ze 14 punten punten in de Gault-Millau gids en stond in de Lekker500. Ze won in 2019 de persprijs van de prestigieuze kookwedstrijd Slag op de Schelde.

Verfijnd

“Naast haar staat Laura Peters als haar rechterhand. Laura heeft tot nu toe alles alleen gedaan in de keuken en het restaurant de goede richting in gekookt. Nu is het tijd om door te pakken met Sibrecht erbij”, zegt Bongers. “Sibrecht kookt verfijnde gerechten die ware smaakbommetjes zijn. Ze is geliefd bij vele gasten vanwege haar specerijen combinaties, haar ‘out-of-the-box’ denken en niet alledaagse ingrediënten. Met haar kennis van de wijn- spijs combinaties die zij heeft geleerd van smaakprofessor Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie is zij een fijne aanvulling voor het team.”

Tim Bongers

Tim is als stagiair begonnen bij restaurant Cordial* in Oss. Roy Pelgrim (de Maître-sommelier destijds) Heeft Tim geënthousiasmeerd over wijnen, maar vooral de wijn/spijs combinaties. Pelgrim, tegenwoordig werkzaam bij wijnimporteur Anfors-Imperial, heeft Tim gevormd tot de gastheer die hij nu is. Bij restaurant Versaen* in Ravenstein kreeg Tim als Maître-sommelier de vrijheid om de opgedane kennis en ervaring verder te ontwikkelen.

Artikel delen