Het melodieuze nummer ‘Chicken Strut’ vertolkt door gitarist Doug Martin geeft inspiratie voor Kipdijenfilet met licht pikante kerrie, prei en gegrilde rode paprika.
De prei in het midden doorsnijden, de bladeren in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De stukjes kipdijenfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De kokoscrème in lauwwarm water oplossen. De olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes kipdijenfilet kort roerbakken. Kerriepoeder erdoor roeren, bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 25 minuten laten pruttelen. Vijf minuten voor het einde van het stoven de opgeloste kokoscrème en de geperste knoflook erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Voor een extra pikante toets, flinterdun gesneden Spaans pepertje (zonder zaadjes). De stukjes kipdijenfilet met preibladeren omwikkelen. Over kleine bordjes, amuse lepels of schaaltjes met de warme saus verdelen en met reepjes gegrilde rode paprika garneren.
Pils, Weizen, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, Blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt). De verfrissende smaak van deze bieren past goed bij de (licht) pikante toets van de kerriepoeder.
Youtube https://youtu.be/T1GgqmUCvb8
Chicken Strut: Doug Martin: Good 2B Home; Creative Solutions USA. Doug Martin
Han Hidalgo
Facebook Jazzcookin