17 februari: 24H Chefs in hotel QO

Tags: chef

17 februari: 24H Chefs in hotel QO

Op 17 februari nemen 24 chefs in hotel QO in Amsterdam deel aan 24H Chefs, een kookmarathon voor het goede doel. Het gaat onder andere om Soenil Bahadoer, Luc Kusters en Menno Post. Entree Magazine maakt op die dag een special over het evenement, die in maart in het magazine staat.

Op zondag 17 februari om exact 00:00 uur start 24H Chefs: hét culinaire event van Nederland waarbij topchefs gedurende 24 uur achter elkaar koken voor het goede doel. Vierhonderd gasten kunnen in acht dagdelen genieten van een bijzonder negen gangen menu. Inmiddels zijn de 24 deelnemende chefs bekend en is de tafelverkoop in volle gang. Vanaf heden is het tevens mogelijk om losse plaatsen aan een tafel te boeken. Ook is de 24H Chefs veiling inmiddels gevuld met bijzondere culinaire belevingen. 

Opbrengst Rode Kruis
De opbrengsten van 24H gaan naar het Rode Kruis voor de hulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn, door onder andere het verstrekken van voedselpakketten. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van initiator Tjitze van der Dam en vindt dit jaar plaats in restaurant Juniper & Kin op de 21ste verdieping van hotel QO Amsterdam. Ieder uur neemt een andere chef plaats in de keuken om drie gerechten te bereiden, waardoor elk negen gangen menu door drie verschillende chefs bereid wordt. Om te genieten van deze unieke ervaring kunnen gasten een VIP-tafel reserveren voor tien personen voor één van de acht time slots. Ook is het mogelijk om losse zitplaatsen te boeken.

Deelnemers 24H Chefs
In deze derde editie staan er 24 chefs vrijwillig en vol enthousiasme in de keuken. Alle chefs werken belangeloos mee aan dit initiatief.

De deelnemende chefs:
Luc Kusters - Bolenius*
Menno Post - Olivijn
Sidney Schutte – Spectrum**
Dennis Kuipers - Vinkeles*
Arturo Dalhuisen - The White Room*
Jaimie van Heije - Jaimie van Heije
Roger Rassin - La RiveJan Sobecki - Tribeca**
Stefan van Sprang - Aan de Poel**
Roland Veldhuizen - Tante Koosje*
Soenil Bahadoer - De Lindehof**
Marcel van Lier – Latour*
Alain Alders - Vrienden van Jacob*
Jonathan Zandbergen – Merlet*
Andre Gerrits - ’t Amsterdammertje*
Egon van Hoof – Mos*
Lucas Rive – Lucas Rive*
Ewout Eleveld - De Leest***
Dennis Huwaë – Daalder
Rik Jansma - Basiliek*
Chris Naylor - Vermeer*
Maik Kuijpers – Carstens
Marleen & Jeroen Brouwer - De Loohoeve
Schilo van Coevorden - Taiko

Activiteiten & culinaire veiling
Naast het diner met live entertainment, vinden er ook verschillende activiteiten plaats. In de ‘Break the Silence Disco’ luister je naar de verhalen en muziek van vijf jonge migranten. Zij vertellen over hun land van herkomst, hun verblijf in Nederland en wat vrijheid voor hen betekent. Op het ‘rode bankje’ onderga je een VR-beleving door de ogen van Syrische vluchtelingen. Daarnaast vindt er een online veiling plaats met unieke veilingitems. De veiling is te vinden op 24hchefs.onzeveilingonline.nl en loopt tot 23.00 uur op 17 februari 2019. Er worden steeds nieuwe veilingitems online gezet met culinaire belevingen.

 

Artikel delen