4 Michelin sterren tijdens Sterrengala

4 Michelin sterren tijdens Sterrengala

Het Sterrengala Haarlem vindt dit jaar weer plaats in de Philharmonie in Haarlem. Het diner wordt verzorgd door Restaurant Petossi, Restaurant ML*, Ratatouille Food and Wine*, Restaurant De Bokkedoorns** en Restaurant & Wijnwebshop Le Mortier.

Op 30 maart 2020 vindt alweer de vierde editie van het Sterrengala Haarlem plaats in de Philharmonie in Haarlem. Dit unieke gala staat bekend als het meest culinaire gala van Nederland en wordt mede onder de aandacht gebracht door Stichting Gastronomische Hoofdstad Nederland.

Goed doel

Het meergangendiner tijdens het gala wordt bereid door vijf topchefs uit Haarlem en omgeving: Restaurant Petossi, Restaurant ML, Ratatouille Food and Wine, Restaurant De Bokkedoorns en Restaurant & Wijnwebshop Le Mortier. Het bijpassende wijnarrangement wordt verzorgd door Vinites. “We zijn bijzonder trots dat deze befaamde chefs bereid zijn om kosteloos deel te nemen aan het gala, de meesten al voor de 4e keer op rij! Ook wijnhuis Vinites doet vanaf dag één belangeloos mee. Mede dankzij dit geweldige wijn en spijs aanbod mogen wij ons verheugen in een grote interesse van een breed publiek dat de weg naar het Sterrengala gevonden heeft”, aldus Hendrik Jan Visser, voorzitter van de gala commissie. Behalve deze culinaire bijdrage krijgen gasten optredens van artiesten van wereldfaam, een veiling van spectaculaire kavels en een loterij voorgeschoteld.  De volledige opbrengsten van het gala zijn voor SOS Kinderdorpen en gaan naar onderwijs en psychosociale zorg voor Syrische kinderen zonder ouders.

 

Artikel delen