Alliance Gastronomique breidt uit met 5 leden

Alliance Gastronomique breidt uit met 5 leden

De restaurants Fitzgerald in Rotterdam, In Den Rustwat in Rotterdam, Onder de Linden in Aduard en Smink in Wolvega zijn vanaf 1 januari 2020 lid van de Alliance Gastronomique.

Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants breidt uit. Met de toetreding van bovenstaande restaurants groeit het aantal restaurants in de Alliance tot 42 leden. “Deze nieuwe leden worden gedragen door geweldige brigades, aangestuurd door topsommeliers, maîtres en natuurlijk (sterren)chefs. We rekenen er op dat allen hun plek snel zullen verwerven”, aldus voorzitter Marc van Gulick namens het bestuur.

Jaarvergadering

De Alliance ontwikkelde zich de afgelopen 52 jaar tot een stevig fundament voor de culinaire ontwikkeling in Nederland. De betrokken restaurateurs staan borg voor een constante topkwaliteit. Niet zelden hebben de chefs van nu zich de afgelopen jaren in deze ambiance kunnen bekwamen in hun vak. De nieuwe leden zijn op de jaarvergadering van maandag 2 december bij restaurant Da Vinci in Maasbracht geïnaugureerd en dragen trots vanaf 2020 het Alliance Gastronomique schild op de gevel. Tijdens deze jaarvergadering is tevens de voorzittershamer overgedragen. Marc van Gulick (Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) is met heel veel passie, plezier en vooral trots 4 jaar lang voorzitter geweest van “deze geweldige club met prachtige mensen” zoals hij de Alliance Gastronomique altijd noemt. Hij draagt de voorzittershamer over aan Gerard Wollerich (Wollerich, St Oedenrode). Gerard kent, na een lidmaatschap van al 30 jaar, de Alliance van binnen en van buiten en gaat door op de ingeslagen weg met een verdere brede profilering van de Alliance Gastronomique.
 
Over de nieuwe leden
 
Fitzgerald
Onder leiding van Danny Gonzalez is Fitzgerald een hedendaagse culinaire- en wijnbestemmig waar Rotterdamse en (inter)nationale gasten elkaar ontmoeten. Een restaurant met een prachtige private dining, een ruime bar en besloten tuin.
 
In Den Rustwat
Vroeger werd Restaurant In Den Rustwat liefkozend het ‘verversingslokaaltje’ genoemd. Dat is nog steeds zo. Marcel van Zomeren, eigenaar en chef-kok zorgt er nog steeds voor dat u zich een beter mens voelt als u het restaurant verlaat. Dat doet hij met de duurste ingrediënten: liefde, tijd en topkwaliteit. 
 
Onder de Linden
Op een prachtige plek met een mooie culinaire historie  leiden Steven en Tanja Klein Nijenhuis Herberg Onder de Linden. Zij nemen u met hun gerechten mee op ontdekkingsreis naar landen waar zij zelf zijn geweest.
 
Smink
In restaurant Smink kookt Jan Smink, eigenaar en chef-kok, volgens zijn eigen stijl, met veel lef en met een grote dosis beleving. De liefde voor Friesland spat van het bord en hij gebruikt de producten waarmee hij als boerenzoon is opgegroeid.

Artikel delen