Bahadoer** & Jalhay koken bij Zout&Citroen

Bahadoer** & Jalhay koken bij Zout&Citroen

Op zondag 29 april organiseert Restaurant Zout&Citroen in Oosterhout een gastkokevenement: When east meets west. Sterrenchef Soenil Bahadoer van De Lindehof** en Pascal Jalhay van restaurant Bougainville duiken samen met Bram Helleman van Zout&Citroen de keuken in om een 9-gangen diner te bereiden waar de klassieke Franse keuken en de krachtige oosterse keuken elkaar ontmoeten.

Soenil Bahadoer van De Lindehof** in Nuenen staat bekend om zijn spicy keuken waarin Franse verfijning samengaat met de mooie kruiden en specerijen uit Bahadoers Surinaams-Hindoestaanse cultuur. Pascal Jalhay van Bougainville te Amsterdam was destijds de jongste tweesterrenchef van Nederland én de leermeester van Helleman. Met zijn Indonesische roots weet hij de oosterse smaken fantastisch te combineren met de perfectie van de Franse keuken.

Oosterse kruiden en specerijen
Bram Helleman: “Pascal heeft mij geleerd om altijd voor het beste resultaat te gaan zonder concessies en dat de gast altijd voorop staat, no mather what. Mede dankzij hem staan wij waar we nu staan met Zout&Citroen. Ook Soenil is voor mij een grote inspiratiebron, met name op het gebied van het gebruik van de fantastische oosterse kruiden en specerijen. Ik kijk er enorm naar uit met deze twee iconen aan de slag te gaan in ons restaurant".

Big bottles
Samen serveren deze drie topchefs tijdens dit evenement een 8 gangenmenu. 4 van deze gangen worden speciaal gemaakt bij de big bottle wijnen, waaronder een prachtige champagne, rioja en een zoete Oostenrijkse dessertwijn die speciaal voor dit diner op groot formaat wordt gebotteld. Soenil Bahadoer: "Ik kijk er enorm naar uit om met Bram en Pascal de keuken in te duiken en allemaal onze eigen draai te geven aan het thema When east meets west. Dit thema is ons alledrie op het lijf geschreven, de gasten weten niet wat ze gaan meemaken."

Kaarten voor When east meets west kosten € 190 p.p. (8 gangen incl. bijpassende wijnen, koffie, friandises en tafelwater).

Artikel delen