Barbecuetips van Jord Althuizen

Barbecuetips van Jord Althuizen

Binnenkort opent Jord Althuizen, samen met Kasper Stuart, zijn tweede restaurant Black Smoke in Rotterdam. Zelf ook voornemens om ''iets'' te doen met de barbecue in uw zaak? Hier wat tips van Jord.

HOT
''Maak zomers een buitenkeuken! Je ziet vaak dat zaken in de winter 80 couverts hebben maar in de zomer in één keer 200 mensen moeten ontvangen. Zet dan buiten een braai en een plancha neer, dat is leuk om te zien voor de gasten én je ontlast de binnen keuken. Dan train je je personeel dat ze vertellen dat er buiten de kaart om ook een vis of een vlees gerecht is van de bbq met een lekkere salade, de zomerse special. Als ze de suggestive selling goed toepassen, gaat je gast voor de special en dan heb je nog een goed rendement ook. Want je hebt maar 2 man achter de bbq nodig om de 2 schotels voor al je gasten maken.''

NOT
''De tijd van elektrisch grillen in de horeca is echt voorbij! Stop met de lava grill en de water grill. De consument zelf is ook al verder met de bbq. Neem een smoker of een houtskool grill, dan ben je een écht bbq restaurant.''

 

Artikel delen