Bekende gastchefs bij bistrobar Berlin

Bekende gastchefs bij bistrobar Berlin

Bistrobar Berlin haalt Ron Blaauw binnen als gastchef.

Bistrobar Berlin heeft in 2020 wat te vieren. Na de succesvolle conceptswitch in januari 2016, draait het restaurant aan de Daalseweg in Nijmegen Oost alweer zijn vijfde jaargang in. En dat viert het restaurant, dat vermeldingen heeft in de Lekker500, de Gault&Millau en de Michelingids, op een bijzondere manier.

Chefs op visite

In 2020 zullen verschillende bevriende topchefs onder de noemer ‘Berlin Visits’ naar Nijmegen komen om een bijzonder gastmenu te koken tijdens deze speciale visites. “We wilden niet één, besloten, feestje geven ter ere van onze verjaardag, maar juist zoveel mogelijk gasten laten genieten van de prachtige reis die voor ons in 2016 begon”, zegt Frank Goossens, mede-eigenaar van de Nijmeegse Bistrobar. “Daarom is het mooi dat chefs de weg naar Berlin vinden om samen, nieuwe, gewaagde smaken te presenteren aan ons Nijmeegse publiek”.

Ron Blaauw

Wie er dit jaar komen koken blijft vooralsnog geheim, al heeft het restaurant de eerste gastchef bekend gemaakt. Sterrenchef Ron Blaauw bijt op 14 & 15 januari 2020 het spits af met een écht ‘Berliner’ 5-gangenmenu.“Een logische eerste gastchef”, aldus Goossens, “Ron heeft met zijn rol als huisadviseur ons vanaf dag één op de kaart gezet. Hij weet als geen ander hou hij onze gasten kan verrassen.”
 

Artikel delen