België en Luxemburg: 13 nieuwe sterren

België en Luxemburg: 13 nieuwe sterren

In de Michelin gids België en Luxemburg 2019 staan 139 restaurants met één of meerdere sterren. 3 restaurants worden voor het eerst onderscheiden met 2 sterren, 7 restaurants krijgen hun eerste ster.

De absolute top van de Belgische gastronomie wordt in editie 2019 aangevoerd door Hof van Cleve (Kruishoutem). Peter Goossens behoudt zijn drie sterren dankzij een keuken die persoonlijk en zeer constant is. Chef Goossens bezit het talent de kwaliteit van topproducten naar boven te halen en te verrijken. Gasten krijgen hier een echt product op het bord, dankzij de genereuze porties genieten ze er uitvoerig van. Een gerecht als kalfszwezeriken met truffel degusteren, een vaste waarde op de kaart, is en blijft een unieke ervaring. Door de sluiting van Hertog Jan (Zedelgem) telt België nog één driesterrenrestaurant.

3 nieuwe tweesterrenrestaurants
Er zijn 3 nieuwe tweesterrenrestaurants. David Martin van La Paix in Anderlecht bevestigt zijn talent met een zeer eigen signatuur. “Hij interpreteert klassiekers graag op zijn manier en weet opmerkelijke nuances te creëren met Aziatische technieken,” aldus Werner Loens, selectiedirecteur. “Maxime Collard van La Table de Maxime in Our geeft dan weer zijn eigen visie op de moderne keuken. Zijn technische kennis en creativiteit laten hem toe gasten te boeien met enkele topingrediënten. Oog voor details en precisie typeren ook Cyril Molard van Ma Langue Sourit in Oetrange (Groothertogdom Luxemburg). Hij verrast en verbaast zijn gasten telkens weer met een indrukwekkende wervelwind van smaken.”
 

Zie de hele lijst hier.

Artikel delen