The Best Chef Top 100 met 15 NLse chefs

The Best Chef Top 100 met 15 NLse chefs

The Best Chef heeft gisteren officieel de Top 100 met nieuwe kandidaten voor The Best Chef Awards 2020 bekendgemaakt, evenals haar plannen voor het evenement van dit jaar. Er zijn zeven nieuwe Nederlandse kandidaten. 

Op 21, 22 en 23 september strijkt ’s werelds meest toonaangevende culinaire platform neer in Rotterdam waar de Food Meets Science-conferentie, het livedebat Area Talks en het award gala worden georganiseerd.

Top 100 met nieuwe kandidaten

Elk jaar worden honderd nieuwe chefs geselecteerd door de onafhankelijke partners van The Best Chef. Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Brazilië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk leveren de meeste nieuwe kandidaten aan voor de lijst van 2020. Nederland verwelkomt dit jaar zeven nieuwe gezichten: Dennis Huwaë (Daalder, Amsterdam), Erik & Juliën van Loo (Parkheuvel, Rotterdam), François Geurds (FG Restaurant, Rotterdam), Fred Mustert (Fred, Rotterdam), Jan Sobecki (Tribeca, Heeze), Jonathan Zandbergen (Merlet, Schoorl) en Sidney Schutte (Spectrum, Amsterdam). Zij maken, samen met de Nederlandse chefs die vorig jaar de selectie haalden - Jonnie Boer, Richard Ekkebus, Nick Bril, Jacob Jan Boerma, Syrco Bakker, Jannis Brevet, Joris Bijdendijk en Soenil Bahadoer -, kans om opgenomen te worden in de uiteindelijke Top 100. De lijst met alle nieuwe kandidaten is beschikbaar op de website van The Best Chef Awards. 

Stemprocedure

De stemrondes beginnen op 1 april 2020. Alle chefs uit de lijst van 2019 én de nieuwe kandidaten voor 2020 worden uitgenodigd om op hun collega’s te stemmen. Daarnaast krijgt een selectie van horecaprofessionals, fotografen en foodies de kans om te stemmen op hun favoriete chefs. Iedereen die deel uitmaakt van het panel geeft punten tussen 100 en 1.000 aan tien chefs. Ze stemmen op de chef als persoon en erkennen zo zijn/haar talent, ervaring en groeitraject. De honderd chefs met de hoogste scores worden uiteindelijk opgenomen in de Top 100 van The Best Chef Awards 2020. Tijdens de laatste fase van de stemprocedure krijgen de online volgers van The Best Chef de kans om te stemmen op hun favoriete chef en hem/haar de The Best Chef fol-LOVERS Award toe te kennen. Nieuw dit jaar is de Science Award, een erkenning voor de chef die uitblinkt op het gebied van onderzoek en het gebruik van experimentele technieken.

Driedaags culinair event in Rotterdam

Na Warschau in 2017, Milaan in 2018 en Barcelona in 2019, is het nu de beurt aan Rotterdam om de vierde editie van The Best Chef Awards te hosten. Dit jaar biedt het platform een uitgebreid driedaags programma aan. Tijdens de Food Meets Science-conferentie treden topsprekers uit de gastronomie en wetenschap met elkaar in dialoog. Het livedebat Area Talks brengt gesprekken tussen chefs, foodies en experts over de tradities en herkomst van de verschillende keukens en andere hedendaagse thema’s in de gastronomie. Het hoogtepunt van het driedaagse evenement is het award gala waar de winnaars van The Best Chef Awards 2020 bekendgemaakt worden.

Cristian Gadau, creatief directeur en oprichter van The Best Chef: “We zijn verheugd dat een prestigieus evenement zoals The Best Chef Awards in Rotterdam georganiseerd wordt, omdat Nederland een belangrijke rol speelt in de hedendaagse gastronomie. Dit inspirerende evenement is een unieke bijeenkomst van internationale chefs en foodies en vormt een uitgelezen kans voor de community en professionals uit de sector om op de hoogte te blijven van wat er wereldwijd speelt in de gastronomie en om hen in contact te brengen met hun collega’s.”

Artikel delen