Chef Seppe Nobels kookt in pop-up Waterfront

Tags: chef

Chef Seppe Nobels kookt in pop-up Waterfront

Van 1 tot en met 23 september kookt chef-kok Seppe Nobels van restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen op een ponton van 550 m² in het Kattendijkdok. Als onderdeel van het stadsfestival Part of Antwerp, host de bekende groentenchef er het drijvende pop-up restaurant Waterfront.

Nobels bijt de spits af op zaterdag 1 september met zijn culinaire ‘club’ concept Rootz. Op het menu: healthy signature dishes begeleid door sappige sounds. 

Cevicheria
Geïnspireerd door de haven zal Seppe Nobels gedurende drie weken de allereerste Antwerpse 'cevicheria' uitbaten. Gemarineerde rauwe vis lijkt mijlenver verwijderd van wat we van Nobels gewend zijn en toch blijft hij, in tegenstelling tot wat je zou durven denken, trouw aan zijn ‘rootz’. Dat het beste uit onze Noordzee en zijn culinaire concept van groenten en gezonde superfoods in elkaars vaarwater zitten, kan volgens de groentenkok alleen maar voor een smakelijke kruisbestuiving zorgen.
 
Watertaxi
Op het menu staan verfijnde gerechten van rauwe vis en groenten met zurige, pikante, verrassende toetsen, gebruikmakend van al het lekkers wat Antwerpen te bieden heeft. Denk aan: Antwerps bier, Elixir d’Anvers, filet d’Anvers, … En dat dus allemaal tegen het magnifieke decor van Waterfront dat voor de tweede keer zijn pop-up doet uitvaren. Om de beleving compleet te maken, kunnen gasten per watertaxi naar het drijvende ponton vervoert worden. Ze worden opgehaald aan het Bonapartedok (opstapplaats over de MAS shop) en met een glaasje in de hand krijgen ze een lift tot aan het restaurant. 

Healty club-concept
Rootz – dat Seppe Nobels in februari lanceerde in Ampère in samenwerking met het housefestival Dystopia – hoefde geen twee keer na te denken om in Waterfront de openingsavond te mogen verzorgen. Het healthy club-concept brengt een orginal blend van de beste dj’s én chefs uit het land, gevestigde waarden mixed met jong lokaal talent. Dj’s van dienst zijn dit keer: Stef’N, Khalor en Delafino. Eén ding is zeker: Rootz zet maximaal in op super foods en alcoholvrije gezonde dranken en maakt van een avondje uit een unieke en onvergetelijke ervaring. Nobels: “Met dit concept beantwoorden we aan de groeiende trend waarin mensen niet alleen feesten, maar tegelijk ook zorg dragen voor hun lichaam."

Artikel delen