Culinair event in Scheepvaartmuseum

Tags: chef

Culinair event in Scheepvaartmuseum

Van 3 tot en met 9 augustus vindt Look for the Stars plaats in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Iedere dag kookt initiatiefnemer Thomas van Santvoort, chefkok van Flicka* uit Kerkdriel, met een andere sterrenchef. Het diner vindt plaats op de binnenplaats, onder de glazen hemel van het museum.

 
*Maandag 3 augustus kookt Richard van Oostenbrugge van Restaurant 212
*Dinsdag 4 augustus kookt Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel
*Woensdag 5 augustus kookt Dennis Huwaë van Restaurant Daalder
*Donderdag 6 augustus kookt Soenil Bahadoer van Restaurant Lindehof
*Vrijdag 7 augustus kookt Wilco Berends van Restaurant De Nederlanden
*Zaterdag 8 augustus kookt Menno Post van Restaurant Olivijn
*Zondag 9 augustus kookt Yuri Wiesen van Restaurant Wiesen
 

Trots op samenwerking

Thomas van Santvoort: “De lockdown was een enorme schrik voor ons. We  wilden de deuren van ons restaurant natuurlijk niet sluiten. De sluiting kwam aanvankelijk hard aan, maar het past niet bij ons om de moed te verliezen. Wij hebben deze tijd gebruikt om een briljant culinair plan te bedenken, hoe mooi is dat! Een intieme sfeer op een unieke locatie, waar alle sterren zich centreren. Ik ben trots op deze bijzondere samenwerking met de chefs. Wij kunnen niet wachten om de gasten in deze prachtige omgeving te verwelkomen, en ze een onvergetelijke avond te bezorgen. Een culinair hoogtepunt in eigen land, samen ondersteunen we de Nederlandse economie." De achthonderd lampen van de koepel vormen de sterrenhemel die de culinaire gerechten iedere avond belichten.

 

Verloop van de avond

De avonden bieden plaats aan 150 gasten. Zij worden ontvangen met champagne en vervolgens voorzien van een dagelijks variërend zesgangen diner, begeleid met bijpassende wijnen en tafelwater. Het diner wordt afgesloten met koffie en friandises. Alle RIVM-richtlijnen worden in acht genomen. Het evenement zal worden begeleid door evenementenbureau Maxxime Events
 

Artikel delen