Edwin Vinke veilt eerste Oosterscheldekreeft

Tags: chef

Edwin Vinke veilt eerste Oosterscheldekreeft

Het seizoen van de Oosterscheldekreeft is in aantocht. Van 29 maart tot 15 juli mag er weer op deze Zeeuwse seizoenspecialiteit gevist worden. Traditioneel gaat het seizoen van start met de veiling van de eerste kreeft voor het goede doel. Chef Edwin Vinke van Restaurant De Kromme Watergang** is dit jaar de veilingmeester.

Zijn doel is een zo’n hoog mogelijk bedrag bijeen te brengen voor het werk van War Child en daarmee het recordbedrag van vorig jaar te overtreffen.

Eregast Jannis Brevet
De veiling vindt plaats op donderdag 29 maart a.s. in de visafslag van Colijnsplaat in aanwezigheid van kreeftenvissers, kreeftenhandelaren, restaurateurs, de top van het regionale bedrijfsleven en de lokale overheid. Eerder op de dag krijgt de Zeeuwse topchef Edwin Vinke – die deze maand met zijn restaurant De Kromme Watergang het 25-jarig bestaan viert - de eerste kreeft overhandigd door driesterren-chef Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes*** - de eregast van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

Zeeuwse delicatesse
De Oosterscheldekreeft is een van de weinige echte seizoensproducten die Nederland kent. Slechts gedurende 15 weken mag deze Zeeuwse delicatesse gevangen, aangevoerd en verhandeld worden. De eerste kreeft wordt door topchef Edwin Vinke volgens de Amerikaanse methode geveild.

War Child
Alle biedingen komen ten goede aan War Child. War Child werkt in 14 landen aan een beter leven voor honderdduizenden oorlogskinderen. De organisatie helpt hen met het verwerken van ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. In 2017 bracht de eerste kreeft een recordbedrag van 41.000 euro voor de Dirk Kuyt Foundation op.

Artikel delen